Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finländsk golfhistoria: Matilda Castrén uttagen till Solheim Cup

Uppdaterad 23.08.2021 11:47.
Matilda Castren har slagit bollen.
Bildtext Matilda Castrén.

Nu har de sex sista spelarna blivit uttagna till Europas lag i Solheim Cup. Glädjande ur finländsk synvinkel är att Matilda Castrén får en plats i laget och blir historisk.

Sanna Nuutinen tackade nej till en reservplats i Solheim Cup men det europeiska laget kommer ändå att ett finländskt inslag. Matilda Castrén är en av tolv spelare som får chansen för det europeiska laget.

Castrén som gjort en stark säsong blir därmed den första finländska golfspelaren som får spela i den prestigefyllda lagtävlingen som avgörs i Ohio mellan den 4 och 6 september.

– Jag tror inte riktigt att jag förstått det än, men jag får glädjetårar när jag tänker på det och hur roligt vi kommer att ha. Det här har varit en dröm för mig och det är häftigt att det sker nu.

– Att bli den första finländska spelaren är en stor ära och jag är stolt över att representera mitt land, säger Castrén på Europatourens webbplats.

Europa vann den senaste upplagan

Förutom Castrén nominerades även Melissa Reid, Madelene Sagström, Celine Boutier, Leaona Maguire och Nanna Koerstz Madsen till tävlingen på måndagen.

Sedan tidigare hade Emily Pedersen, Georgia Hall, Anna Nordqvist, Sophia Popov, Charley Hull och Carlota Ciganda säkrat sina platser i Europas lag.

I USA:s lag är nio av tolv spelare uttagna: Nelly Korda, Danielle Kang, Ally Ewing, Austin Ernst, Lexi Thompson, Jessica Korda, Megan Khang, Lizette Salas och Jennifer Kupcho.

De tre sista namnen presteras på måndagseftermiddagen.

Solheim Cup spelades första gången 1990. I de sexton tävlingar som genomförts har USA vunnit tio och Europa sex. Europa vann den senaste tävlingen som spelades 2019.