Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Fängelse för man som förföljde och misshandlade ex-flickvän i Raseborg

Från 2021
En knytnäve som har greppat en arm.
Bildtext Mannen dömdes bland annat för grov misshandel av ex-flickvännen.
Bild: Petri Aaltonen / Yle

En man förföljde och misshandlade sin före detta flickvän i Raseborg i två års tid. Västra Nylands tingsrätt har nu dömt honom till fängelse.

Efter att förhållandet tog slut började mannen hota, följa efter och på olika sätt ta kontakt och hota kvinnan. Han hotade bland annat med att aldrig lämna kvinnan i fred, att köra över henne och att skjuta henne.

Vid två tillfällen dök han upp i kvinnans hem och misshandlade henne. Den senare misshandeln betecknas som särskilt rå och grym.

Då en polispatrull grep mannen efter den grova misshandeln hotade han att misshandla poliserna om han skulle få syn på dem senare på deras fritid.

Den dömde mannen hade också hotat att misshandla en man som skulle vara vittne i en annan rättegång. Han hade också försökt pressa mannen på pengar.

Västra Nylands tingsrätt har dömt mannen, som är i 40-årsåldern, till fängelse i ett år och fyra månader. Han dömdes för tio olika brott. Mannen ska också betala ersättningar på 2500 euro för sveda och värk till kvinnan som han misshandlade.