Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dans, kyss och såpbubblor – rekordskytten Michail Antonio firade glatt när West Ham steg upp som tabelletta i Premier League

Från 2021
Michail Antonio firade glatt sitt målrekord.
Bildtext Michail Antonio firade glatt sitt målrekord.
Bild: imago images/Colorsport/ All Over Press

Åtta mål på två matcher. Londonklubben West Ham United har fått en fin start på Premier League-säsongen 2021–2022. I måndagskvällens enda PL-drabbning vann "Hammers" över Leicester med 4–1 och tvåmålskytten Michail Antonio blev klubbens bästa målskytt i Premier League – målgesten var det heller inte något fel på.

I måndagskvällens enda match i Premier League vann "Hammers" över Leicester med 4–1. Engelsmannen Michail Antonio gjorde två mål i slutminuterna och klev i samma stund upp som etta bland klubbens målskyttar i Premier League.

Tack vare segern steg West Ham upp i tabelledning i engelska Premier League, låt vara att ledningen är delad: Chelsea, Liverpool, Brighton och Tottenham har också inlett säsongen med två segrar. I öppningsomgången besegrades Newcastles på bortaplan med 4–2.

Mot Leicester förde spanjoren Pablo Fornals med en precis styrning upp hemmalaget i ledning i den 26:e spelminuten, och Leicester, som i fjol hörde till ligans bästa bortalag, blev än mer i blåsten när Ayoze Perez fick rött kort.

2–0-målet var en gratis present signerad Leicester-backen Caglar Soyuncu. I en tämligen ostressad situation passade han bollen bakåt mot målvakten Kasper Schmeichel, men danskens och turkens kommunikation lämnade mycket att önska.

Antonio tog vara på bollen och serverade Mohamed Said Benrahma som mer eller mindre ostört kunde skjuta upp West Ham i tvåmålsledning i den 56:e minuten. Målet var algeriern Benrahmas andra fullträff för sin klubb, den första kom i segern över Newcastle.

Kvarten senare lyckades belgaren Youri Tielemans reducera, det numerära underläget till trots, men kort därefter blev det Michail Antonio-show.

Antonios dans

I den 80:e minuten vände Antonio på femöringen i straffområdet och pangade in bollen med kraft bakom Schmeichel. Det var hans 48:e mål – nytt klubbrekord – för West Ham i Premier League och målgesten var därefter: Antonio fixade fram en paffskylt föreställande sig själv som han valsade runt med några varv under ett regn av såpbubblor, och till slut kysste, på London Stadiums gräsmatta.

– Vet ni varifrån gesten kom?, frågade Antonio Sky Sports ovetande studiovärdar.

– Från Save The Last Dance, lyftet i slutet av filmen, förklarar Antonio, och kommenterar att det skulle ha varit något pinsamt om målet efter denna uppvisning hade blivit bortdömt genom VAR.

Några minuter senare tåade han in sitt andra mål för kvällen efter att snyggt ha tagit hand om ett svårt inlägg. Den 31-årige anfallaren har nu gjort 49 mål för West Ham i Premier League – mer än någon annan i klubben. Det tidigare klubbrekordet innehades av italienaren Paulo Di Canio med 47 fullträffar.

Till alla tiders skytteetta i West Ham har Michail Antonio ändå en bit: Vic Watson gjorde inte mindre än 326 mål för klubben åren 1920–1935, men då hette det ännu inte Premier League: den ligan skapades i sin nuvarande form år 1992.

Antonio toppar tillsammans med Manchester Uniteds Bruno Fernandes skytteligan med tre mål var.

Ändrat klockan 11:58 att Benrahmas mål var hans andra, inte hans första för West Ham.