Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Före detta NHL-spelaren Jimmy Hayes död som bara 31-åring

Från 2021
Jimmy Hayes blev bara 31 år.
Bildtext Jimmy Hayes blev bara 31 år.
Bild: ©Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

Den före detta NHL-spelaren Jimmy Hayes har dött i en ålder av 31 år. Myndigheterna fanns hans kropp i hans hem utanför Boston i måndags. Inget brott misstänks i samband med dödsfallet.

Ishockeyspelaren Jimmy Hayes har dött i en ålder av blott 31 år, skriver NHL på sin webbplats. Enligt nyhetsbyrån AP hittade myndigheterna Hayes död i sin bostad i Milton utanför Boston på måndagen. Inget kriminellt misstänks vara förknippat med Hayes död, men dödsorsaken har inte berättats till allmänheten.

Hayes spelade 334 grundseriematcher i NHL, i vilka han stod för 54+55=109 poäng. I slutspelet blev det bara två matcher.

Den amerikanske anfallaren debuterade i NHL säsongen 2011–2012. Hans sista säsong i den nordamerikanska hockeyligan blev 2017–2018, men följande säsong spelade han fortfarande i farmligan AHL.

Under sin NHL-karriär spelade Hayes för Chicago Blackhawks, Florida Panthers, Boston Bruins och New Jersey Devils.

Han var lagkamrat i Chicago med Sami Lepistö, med Jussi Jokinen, Aleksander Barkov och Sean Bergenheim i Florida, med Joonas Kemppainen och Tuukka Rask i Boston och med Sami Vatanen i New Jersey.

Jimmy Hayes bror Kevin Hayes spelar i NHL-klubben Philadelphia Flyers. Bröderna är släkt med NHL-spelarna Matthew och Brady Tkachuk.

Diskussion om artikeln