Hoppa till huvudinnehåll

Sport

IFK Mariehamn möblerar om i tränarstaben – chefstränaren Lukas Syberyjski får gå

Lukas Syberyjski får foten från IFK Mariehamn.
Bildtext Lukas Syberyjski får foten från IFK Mariehamn.

Det hörde knappast till IFK Mariehamns planer att i det här skedet av säsongen ligga på näst sista plats i tabellen. Men elfteplatsen är ett faktum och det har fått sina följder: Lukas Syberyjski fortsätter inte som chefstränare för IFK Mariehamn.

Det stormar på Fredens öar.

Fotbollsligan har hittills varit en enda lång pina för IFK Mariehamn. En elfteplats, bara tre segrar och elva poäng och blott tio fullträffar efter 16 matcher gör ingen glad.

Allra minst ledningen för laget som på tisdagen fattade beslutet att möblera om på tränarfronten.

Den svenske chefstränaren Lukas Syberyjski får gå och i stället tar den mångårige assisterande tränaren Daniel Norrmén över ansvaret som huvudtränare för IFK Mariehamn med omedelbar verkan.

"Vi måste ta till åtgärder"

IFK Mariehamn inledde säsongen med två segrar, men har i de följande 14 matcherna bara lyckats fixa en vinst. Nu är laget inne i en fyra matcher lång förlustsvit.

– Vi känner att det prekära läget i ligan gör att vi nu måste ta till åtgärder för att ge förutsättningar att avsluta säsongen på bästa möjliga sätt.

– Vi tackar Lukas för den mängd tid, engagemang och arbete han lagt ner i klubben och önskar honom all lycka i framtiden, säger klubbdirektör Peter Mattsson på IFK Mariehamns webbplats.

Återstår att se om klubben, vars emblem pryds av en kronhjort, fortfarande kan rädda något av säsongen 2021. På söndag ges följande tillfälle när ett annatt underpresterande lag gästar Mariehamn, tabellåttan Ilves från Tammerfors. En vecka senare står tabelltvåan KuPS från Kuopio för motståndet.