Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Späckat tävlingsschema för Armand Duplantis – tvekar om landskampen mot Finland: ”Hoppas på allas förståelse”

Armand Duplantis håller upp den svenska flaggan.
Bildtext Armand Duplantis.

I början av september avgörs den klassiska friidrottslandskampen mellan Finland och Sverige. Ett av tävlingens största dragplåster tvekar om sitt deltagande. Jag måste känna efter hur kroppen känns närmare landskampen, säger Armand Duplantis.

Den 4 till 5 september riktas blickarna mot Stockholms Stadion. Då är det nämligen dags för den klassiska friidrottslandskampen mellan Finland och Sverige.

Sverige vann både herr- och damkampen i fjol, och i år kommer man bland annat att ställa upp med OS-guldmedaljören i diskus Daniel Ståhl och silvermedaljören Simon Pettersson.

Den största svenska friidrottsstjärnan Armand Duplantis är dock osäker. Duplantis kommer att närvara under landskampen men har ännu inte bestämt sig om han tävlar.

Duplantis har ett späckat schema före landskampen med tre Diamond League-tävlingar på åtta dagar.

– Jag hoppas på allas förståelse att jag inte kan lova till 100 procent hur det blir med hoppningen. Jag måste känna efter hur kroppen känns närmare landskampen för att inte riskera någon skada som kan äventyra tävlingssäsongen och förberedelserna inför nästa år, säger Duplantis på det svenska förbundets webbplats.

Sveriges förbundskapten Karin Torneklint har förståelse för Duplantis tvekan.

– Vi ska ha respekt för att ingen av våra aktiva kan klara av hur mycket belastning som helst, säger hon.