Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tråkiga nyheter några veckor före säsongsstarten: Atlas drar sig ur FM-serien

Uppdaterad 24.08.2021 19:48.
Mariela Lönnqvist med bollen.

FM-serien i handboll kommer att bestå av sex lag den här säsongen. Atlas drar sig ur serien några veckor före starten. Vandaklubbens besked leder också till att upplägget för den nya säsongen måste göras om.

Den här säsongen var det tänkt att sju lag skulle spela i damernas FM-serie i handboll då även Pargas IF fått licens, men några veckor före premiären kommer ett tråkigt besked från Vanda.

Atlas drar sig ur serien på grund av spelarbrist. När laget ansökte om licens i våras såg det ljust ut men under sommaren har läget förändrats skriver Atlas på sin webbplats.

Atlas har diskuterat ett samarbete med andra föreningar och kunde ha fått låna in spelare, men man insåg att det inte skulle gå att genomföra en säsong på högsta nivå.

– Vi försökte verkligen och beslutet att avstå serieplatsen fattades med tunga hjärtan, säger lagledaren Emmi Vepsäläinen.

Upplägget för serien görs om

Det nuvarande damlaget består till största del av det A-juniorlag som man har i samarbete med Sparta. Nu ska Atlas satsa på att utveckla juniorspelarna så att de i framtiden ska kunna bilda ett lag för FM-serien.

– Vi måste fundera över hur vi kan förhindra att hamna i en liknande situation i framtiden och bygga laget på en hållbar grund, kommenterar tränarstaben.

Den nya säsongen inleds den 18 september men nu måste man göra om hela upplägget. Med sju lag var tanken att man skulle spela en dubbelserie i grundserien och sedan en övre och nedre slutserie.

– Med sex lag blir det förmodligen så att alla lag möter varandra fyra gånger och slutserien slopas. Nu måste vi ta ett snabbt möte med de resterande klubbarna, säger handbollsförbundets tävlingschef Taneli Tiilikainen i ett pressmeddelande.