Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Tuuli Heinonen: "Jag ljög för killarna när jag var 16 år att jag hette Felicia"

Tuuli Heinonen
Bildtext Tuuli Heinonens favoritställe i Finland är torpet hon köpt i Malax.

Varför ljög Tuuli Heinonen om sitt namn när hon kysste killar på Åminne? Vilken är hennes största oro? Vad är enligt henne storhet? Detta och mycket mera får du reda på när tio kända personer ställer frågor till skådespelaren Tuuli Heinonen.

I denna intervjuserie har Johannes Björkqvist bett elva kända personer ställa frågor till varandra. Näst i tur i denna serie är skådespelaren Tuuli Heinonen.

Vasabon Tuuli Heinonen är skådespelare och har spelat bland annat Jane Eyre och Cassius. Hon är även en av rösterna som hörs i kulturpodden Sällskapet och hon gästade nyligen Sonja och Jannes podd där hon öppnade upp om sin nålskräck.

Tuuli har i denna serie fått frågor av artisten Kevin Holmström, sportjournalisten Kaj Kunnas, solisten Hannes Kett, triathlonidrottaren Aino Luoma, musikern Markus Bergfors, skådespelaren Christoffer Strandberg, innebandyspelaren My Kippilä, ishockeyspelaren Matilda Nilsson, fitnessidrottaren Dina Kaspi och artisten Sandra Långbacka.

Sandra Långbacka
Bildtext Sandra Långbacka är artist, låtskrivare och pedagog.

Sandra Långbackas fråga: Om du inte skulle heta Tuuli, vad skulle du då vilja heta?

– När jag var ungefär 16 och åkte till Åminne på fest så brukade jag ljuga för killarna jag kysste. Jag sade åt dem att jag hette Felicia eftersom jag ansåg att Tuuli var ett tråkigt namn. Så skulle du ha frågat detta av mig för 20 år sen skulle svaret ha varit Felicia. Idag skulle jag aldrig byta namn.

Hannes Kett
Bildtext Hannes Kett är solist i bandet Shiraz Lane.

Hannes Ketts fråga: Vad uppfattar du personligen som storhet?

– I vår värld förknippas ofta storhet med något maffigt man åstadkommit. Jag håller inte med om det, utan för mig handlar storhet om hur du är som person. För mig är storhet och empati synonymer, alltså storhet för mig är någon som behandlar sina medmänniskor väl och bryr sig om naturen.

Aino Luoma vilar under simpasset på 3 km.
Bildtext Aino Luoma slutade tredje i en triathlontävling på Hawaii 2019. Hon kom i mål på tiden 9:48:56.

Aino Luomas fråga: Vilken är din värsta last?

– Svår fråga! Jag kommer faktiskt inte på någon last jag har. Om det är något i mitt liv som börjar ta för mycket energi så tar jag ofta tag i det så snabbt som möjligt. 

– En mindre last jag har för tillfället är min nya bil som jag köpte för några månader sen. När den varit min ägodel i ungefär en månad så startade den inte längre. Den är för tillfället på service och jag hoppas den kommer att börja fungera felfritt efter det. Så den största lasten jag har för tillfället är min bil som vägrar starta.

Lyssna på de övriga frågorna och svaren i klippet nedan. Där berättar Tuuli om vilka tre saker hon skulle vilja ändra på i världen, på vilka sätt hon liknar Jane Eyre och hur en Shakespearepjäs skulle ha sett ut ifall Shakespeare var från Österbotten.

Tuuli Heinonen: "Jag ljög för killarna när jag var 16 år att jag hette Felicia"
Tuuli Heinonen: "Jag ljög för killarna när jag var 16 år att jag hette Felicia" - Spela upp på Arenan