Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Coronaviruset i Österbotten – 25.8

Från 2021
Uppdaterad 25.08.2021 13:40.
Ett ljusblått munskydd ligger i gräset.
Bild: Mia Sivula

Situationen med coronaviruset förändras hela tiden och samhället anpassas till den. I den här artikeln sammanfattar vi hur Österbotten påverkas.

Coronasmitta i Hietalahden koulu

Vasa stad meddelade på onsdagen att två fall av coronavirussmitta konstaterades i Hietalahden koulu på tisdagen. Sammanlagt 52 personer, 43 elever och 9 lärare, har exponerats och försatts i karantän.

På tisdagen meddelade staden om coronasmitta i Suvilahden koulu och på yrkesskolan Vamia.

Nio nya fall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Under senaste dygnet har elva nya fall av coronasmitta konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt.

Incidensen i sjukvårdsdistriktet är 126 smittade per 100 000 invånare under de två senaste veckorna.

Under tisdagen togs 600 tester inom området.

Rusning till coronaprovtagning i Mellersta Österbotten – inga nya coronafall

Mellersta Österbottens social- och hälsovårdssamkommun rapporterade inga nya fall av coronasmitta på onsdagen. De senaste dagarna har det dock varit rusning till coronaprovtagning inom Soites område, vilket gör att resultaten kan dröja.

Mellersta Österbottens myndighetsgrupp meddelade på tisdagen att man fortsättningsvis befinner sig i epidemins accelerationsfas.

Under förra veckan har 80 procent av de nya smittfallen kunnat spåras. Ungefär hälften av smittfallen har konstaterats hos personer som redan har befunnit sig i karantän.

För tillfället sprids smittan främst bland personer i åldern 20–29. Ingen vårdas på sjukhus för covid-19 inom Soites område.

Elva nya coronafall i Södra Österbotten

I Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt konstaterades elva nya coronafall på tisdagen. Sammanlagt har man konstaterat 1 280 fall i distriktet.

Incidensen, det vill säga antalet nya fall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, har stigit en aning från gårdagen och är nu 87,1. Ett fåtal personer vårdas för tillfället på sjukhus för covid-19 i distriktet.

Diskussion om artikeln