Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Emil Ruusuvuori i prima form i USA – möter erfaren fransman som finländaren besegrat tidigare

Emil Ruusuvuori i mörkblå blus slår till bollen med sin racket.
Bildtext Emil Ruusuvuori har spelat bra i USA (arkivbild).

Finlands tennisäss Emil Ruusuvuori tog sin andra raka seger i ATP-turneringen i Winston-Salem i North Carolina i USA. I nattens drabbning besegrade han Kazakstans Alexander Bublik i två raka set.

Så här långt har Emil Ruusuvuori spelat fantastiskt i ATP-turneringen i Winston-Salem.

I första omgången besegrade den 76:e rankade (som bäst 69:e) finländaren Denis Kudla från USA med 6–3, 6–4 och i andra omgången vann han över Kazakstans Alexander Bublik med 6–2, 7–6.

Kudla är för tillfället 92:a på världsrankingen men har som bäst varit 53:e. Bubliks motsvarande siffror är 37 och 37.

Första set mot Bublik kom enkelt hem, delvis på grund av kazakens servebekymmer. Andra set var betydligt jämnare, men finländaren tog hem det efter tiebreak med sin sjätte matchboll.

Det var Ruusuvuoris säkerhet som avgjorde kampen, medan Bublik gjorde hela 15 dubbelfel.

– Bublik rör om spelet ganska bra , men mitt eget spel hölls bra ihop, säger Ruusuvuori på tennisförbundets webbplats.

Ända sedan turneringens lottning gjordes stod det klart att det blir franskt motstånd i tredje omgången, om Ruusuvuori tar sig ända dit.

1–0 till Ruusuvuori

Det fanns nämligen bara tre spelare i "lottningsgruppen" strax ovanför Ruusuvuori: fransmännen Benoit Paire (rankad 49, som bäst 18), Arthur Rinderknech (rankad 78, som bäst 78) och ytterst meriterade Gilles Simon (rankad 103, som bäst 6).

Det blev den 12-seedade Paire, som besegrade Simon med 6–3, 6–3, som finländaren får ta sig an i tredje omgången. Vilket kanske inte är så dumt med tanke på att herrarna mötts en gång tidigare och att det var Ruusuvuori som utgick med segern.

Paire och Ruusuvuori spelade mot varandra i en turnering i Atlanta i juli där bägge vann ett set med siffrorna 6–4, men inför tredje set tvingades den 32-årige fransmannen avbryta matchen.

– Paire har spelat bra på sistone, så det blir nog tight. Siktar förstås på seger, säger Ruusuvuori.

Seger på nytt skulle ge den 22-årige Ruusuvuori en plats i kvartsfinal där motståndaren blir segraren i matchen mellan Storbritanniens Daniel Evans och Frankrikes Richards Gasquet, i tiderna världssjua.