Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

TS: Inneluftproblem vid Åbo stads nya vaccinationspunkt

Från 2021
vaccinering
Bildtext Satakuntavägens vaccinationsplats lär ha inneluftsproblem.
Bild: Arash Matin / Yle

Flera ur personalen har nu sjukskrivit sig på grund av inneluften i fastigheten. Fastighetsförvaltaren säger ändå att allt underhåll har gjorts inom utsatt tidtabell.

Tidningen Turun Sanomat rapporterar att personalen vid vaccinationsplatsen på Satakuntavägen 105 klagat över kvalitén på inneluften i fastigheten.

Vaccinationsplatsen flyttade från mässcentret till de nya lokalerna 16.8. Redan då var inneluften dålig och lufkonditioneringen ofunktionerlig, berättar en sjukskötare för Turun Sanomat.

Officiellt måste sjukskötarna kontakta sin förman om inneluften visar sig vara dålig för att ärendet ska gå vidare till stadens arbetsgrupp. Personalen vid vaccinationsplatsen säger att de försökt ta kontakt med sin förman, men utan att få svar.

Åbos produktionschef för välfärdssektorn Laura Saurama säger att inga officiella anmälningar om dålig inneluft har lämnats in.

- Om anmälningar kommer in så behandlas de normalt, berättar Saurama för Turun Sanomat.

I fastigheten fungerar också en danssola och ett gym. Fastighetsförvaltare Bo Sangder säger att han inte fått några klagomål från någon av dessa om inneluften.

För tillfället har tre av 30 sjukskötare sjukskrivit sig på grund av inneluften och en lär ha sagt upp sitt arbetsavtal.