Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tuukka Rask siktar på comeback i januari – är redo att sänka lönen rejält för att få avsluta karriären i Boston: ”Jag blir en billig målvakt”

Från 2021
Tuukka Rask kommer in på isen.
Bildtext Tuukka Rask.
Bild: /All Over Press

Jag är inte ute efter ett kontrakt på sju miljoner dollar, säger Tuukka Rask med anledning av sin framtid i NHL och Boston Bruins. Målvakten återhämtar sig just nu från sin höftoperation samtidigt som han diskuterar en fortsättning i Boston.

Tuukka Rask spelade med en höftskada den gångna säsongen och under sommaren har han blivit opererad. Skadan gör att han kommer att missa säsongsstarten i oktober men Rask ska kunna vara tillbaka några månader senare.

– Jag borde vara redo runt jul eller i januari. Förhoppningsvis kan jag börja åka skridskor igen om ungefär en och en halv månad och sedan vara redo att spela i januari, säger han i en intervju för för radiokanalen WEEI.

Men frågan är var Rask ska spela. Hans kontrakt med Boston löpte ut i sommar och han är nu obegränsad fri agent.

Rask har spelat hela sin karriär för Boston Bruins och vill få ett nytt kontrakt med klubben.

– Jag har haft turen att få spela för en klubb i NHL. För mig handlar det om stolthet att endast representera en klubb. Bruins och Boston är mitt hem, jag har alltid velat spela och stanna här, säger han.

Tuukka Rask.
Bildtext Rask har spelat hela karriären i Boston.
Bild: Jeanine Leech/Icon Sportswire

Pengarna blir inte ett problem

Rasks senaste kontrakt sträckte sig över åtta år och gav honom sju miljoner dollar per säsong. Ett lika långt kontrakt eller en lika stor summa är inte aktuellt nu.

– Pengarna kommer inte att vara ett problem. Jag har haft diskussioner med klubben och jag blir en billig målvakt för dem.

– Jag är inte ute efter ett kontrakt på sju miljoner dollar, jag vill bara hjälpa laget. Jag börjar känna mig som en veteran, det är nya killar som kommer in så jag gör vad som helst för att hjälpa dem och för att avsluta karriären i Bruins, säger 34-åringen.

Bruins planerar att starta den nya säsongen med Jeremy Swayman och Linus Ullmark som målvaktsduo. Swayman kom in i laget i slutet av förra säsongen medan Ullmark tecknad ett kontrakt med Boston för en månad sedan.

– Swayman är en talangfull målvakt och en härlig kille. Han är väldigt utåtriktad och jag fick lära känna honom förra säsongen. Framtiden är ljus för honom och förhoppningsvis kan jag hjälpa honom, säger Rask.