Hoppa till huvudinnehåll

Barn

Buu-klubben
Yle Watt
MGP

Filosofi och barn – låter det som en bra combo för dej? Då är du kanske programledaren vi söker!

Från 2021
En flicka med flätor och glasögon står och funderar på något.
Bildtext "Är jag samma person om jag byter ut Harry Potter-planscherna på väggen mot hästplanscher?"
Bild: Mostphotos

Intresserar frågor om livets mening, hur en värld gjord av ketchup skulle se ut eller om en figur i Minecraft kan vara "jag"? Tycker du att det är roligt och givande att diskutera med barn? I så fall finns här en möjlighet för dej.

Under hösten kommer barnredaktionen på Svenska Yle att göra ett pilotprogram där vi testar hur ett filosofiprogram för barn kunde se ut. Till det testet behövs en programledare som är intresserad av både filosofi och barn.

Det goda samtalet kryddat med leklust

I pilotprogrammet tränar barnen och programledaren sig i konsten att "tänka noga" och funderar kring både vardagsfrågor och olika klassiska filosofiska frågeställningar. Det görs med en lagom blandning av nyfikenhet, upptäckarglädje, allvar, skratt och gott humör - för det är ju roligt att fundera tillsammans!

Men utöver detta ska det också ges utrymme för experiment, aktiviteter och upptäcktsfärder i vardagen. Tillsammans söker vi efter nycklar till det goda livet, försöker luska ut hur allting hänger ihop - och växer lite grann på resan.

Programinspelning och tillhörande övningar sker i Vasa i september/oktober 2021.

Vill du vara pilotprogrammets programledare? Då ska du klicka här och skicka in din intresseanmälan senast måndag 6.9! Du kan också tipsa vänner och bekanta om den här möjligheten!

Diskussion om artikeln