Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Korsholms högstadium övergår till distansundervisning – många elever och lärare i karantän

Från 2021
En långhårig person sitter vid ett skrivbord och gör läxor.
Bild: Henrietta Hassinen / Yle

Eftersom coronasmitta konstaterats vid Korsholms högstadium och många elever och personal är i karantän övergår hela skolan till distansundervisning från och med måndag 30.8 till fredag 3.9.

Rektor Pia Blomqvist berättar att man har smittspårat i fem klasser.

- Jag kan inte säga hur stor andel som är i karantän eftersom det inte är jag som fattar de besluten. Och bland personalen har vi ett tiotal som är i karantän eller som är hemma på grund av att de är sjuka, eftersom vi har mycket låg tröskel att stanna hemma, säger Blomqvist.

Under fredagen insåg man i skolan att man inte har tillräckligt med personal för att bedriva närundervisning och därför fattades beslutet om distansundervisning.

- Jag hoppas att det räcker med den här ena veckan och att vi sen ska ha tillräckligt med personal så att vi kan ha närundervisning från den 6 september.

Blomqvist berättar att skolan är med i smittspårningen när det gäller i vilka delade klasser och undervisningsgrupper eleverna har fått undervisning i till exempel tillvalsämnen och praktiska ämnen. Skolan inte är med i smittspårningen när det gäller till exempel skolskjutsarna.

Diskussion om artikeln