Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Välkommen hem!" Nu är det bekräftat att Cristiano Ronaldo återvänder till Manchester United

Från 2021
Uppdaterad 27.08.2021 19:14.
Cristiano Ronaldo
Bildtext Rivalerna City och United är ute efter Ronaldo.
Bild: Getty Images

Rykten har surrat redan en längre tid, men nu är det klart. Cristiano Ronaldo är tillbaka i Manchester United.

Manchester United välkomnar Cristiano Ronaldo. Klubben bekräftar på sin hemsida att den 36-åriga superstjärnan återvänder hem till klubben där han spelade sex säsonger från och med år 2003.

Efter att beskedet kom att Ronaldo ville lämna Juventus gick det snabbt.

– Han bidrog, gjorde sig själv tillgänglig. Nu lämnar han och livet går vidare, konstaterade tränaren Massimiliano Allegri vid en presskonferens på fredagsförmiddagen.

Den 36-åriga superstjärnan dök inte heller upp på Juventus träning inför matchen mot Empoli i morgon. Enligt Allegri hade Ronaldo sagt så sent som i går att han inte har några avsikter att spela längre för Juventus.

– Därför finns han inte med i matchen i morgon.

– Jag är inte besviken på Cristiano Ronaldo, men inget överraskar mej längre. Sånt är livet. Det viktigaste är att Juventus står kvar och de spelare som vill fortsätta att jobba för klubben.

Evertonstrikern Moise Kean uppges ligga bra till som Ronaldos ersättare i Juventus.

Tog avsked av lagkamraterna

Under fredagen rapporterade Sky Sport Italia att Ronaldo hade anlänt till Juventus träningsanläggning för att ta avsked av lagkamraterna. Efter det lämnade han Turin och begav sig med sitt privata plan mot Lissabon.

Det europeiska transferfönstret stänger på tisdag.

Manchester City uppgavs tidigare vara ute efter stjärnan, men drog sig sedan ur.

Ronaldo spelade sex säsonger för Manchester United innan han lämnade för Real Madrid 2009. Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjær var inte sen med att välkomna Ronaldo tillbaka.

– Cristiano är en klubblegend. Den bästa genom tiderna om man frågar mig. Om han lämnar Juventus så vet han att vi finns här. Vi får se.

Julafton kom tidigt för Solskjær. Närmare bestämt den 27:e augusti. Ronaldo ska ännu genomgå en läkarundersökning innan han registreras.

Enligt Sky Sport Italia har Manchester United erbjudit stjärnan ett tvåårskontrakt värt 25 miljoner per säsong.

Diskussion om artikeln