Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bekräftat: Lauri Markkanen till Cleveland Cavaliers – fyraårskontraktet värt 67 miljoner dollar

Från 2021
Uppdaterad 29.08.2021 12:14.
Lauri Markkanen
Bildtext Lauri Markkanen uppges vara på väg till Cleveland.
Bild: 2021 Getty Images

Lauri Markkanens nya klubbadress är Cleveland Cavaliers. Klubben bekräftade affären på söndagen. Markkanen ingår i en spelaraffär mellan tre NBA-lag.

Rykten har surrat redan en längre tid och Markkanen har signalerat att han är öppen för ett klubbyte. På söndagen bekräftade Cleveland Cavaliers på sin webbplats att Markkanen har kritat på för klubben.

Det var ESPN som var först med nyheten om att Chicago Bulls, Cleveland Cavaliers och Portland Trail Blazers förhandlar om en spelaraffär, där Finlands främsta basketstjärna Lauri Markkanen ingår. Markkanens nya klubb blir Cleveland Cavaliers. Enligt uppgifter till Yle Urheilu är affären långt hunnen.

Enligt ESPN är Markkanens kontrakt fyraåringt och värt 67 miljoner dollar, eller cirka 57 miljoner euro.

Lauri Markkanen, som har spelat fyra säsonger i Bulls, berättade i Yle Urheilus intervju att han hoppas att karriären fortsätter någon annanstans. Tidigare NBA-spelaren Hanno Möttölä, som känner Markkanen väl och träffade honom nyligen i Finland, kände till att Markkanen såg Cleveland som ett bra alternativ.

– När vi tränade, berättade Lauri om Cleveland och sa att de var på allvar intresserade av honom.

– Jag är jättelycklig för hans skull. Han kommer till en plats där han kan få en nystart. Det har han själv önskat.

Cleveland Cavaliers har vunnit NBA-mästerskapet en gång, år 2016, med LeBron James tillbaka i truppen. Superstjärnan draftades av Cleveland år 2003 och spelade i laget fram till år 2010 då han flyttade till Miami, för att sedan återvända till Cleveland 2014. 2018 tecknade han på för sin nuvarande klubb Los Angeles Lakers.

Artikeln uppdaterad med att klubben bekräftat affären.

Diskussion om artikeln