Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Det var på alla sätt en dåligt match av mig": Ruusuvuoris semifinalförbannelse fortsätter – föll med fula siffror på ATP-touren

Emil Ruusuvuori slår en boll i Winston-Salem.
Bildtext Emil Ruusuvuori får fortsätta jaga den där finalplatsen på ATP-touren.

Tre semifinaler på ATP-touren, tre förluster. Emil Ruusuvuoris jakt på den där svåråtkomliga finalplatsen slutade igen lite för tidigt. Den blåvita tennisens storlöfte hade en dålig dag på jobbet mot Ilja Ivasjka, det vittnar slutsiffrorna 2–6, 1–6 om. 

Nej, Emil Ruusuvuori letar inte efter ursäkter. Efter den klara semifinalförlusten mot Ilja Ivasjka vet han att orsaken till nederlaget finns i spegeln.

– Det var på alla sätt en dåligt match av mig. Jag gjorde många bra insatser i turneringen, men nu grämer det, säger en besviken Ruusuvuori till Yle Urheilu.

Han var inte nära sin egen nivå. Ruusuvuori var rankad 13 pinnhål lägre än belarusiern Ivasjka, som han mött två gånger tidigare innan semifinalen och vunnit över en gång.

Ruusuvuori har tidigare i karriären tagit betydligt större skalper än Ivasjkas. Nu blev det igen motorstopp i semifinal i ATP 250-turneringen – den lägsta nivån på touren. 

För Ivasjkas del var ATP-finalplatsen den första i karriären. Han ställs mot Mikael Ymer, som är den förste svensken på mer än ett decennium att spela ATP-final.

Laddar om till US Open

Ruusuvuori har inte tid att hänga med huvudet. Redan nästa vecka väntar en betydligt högklassigare tävling, rentav i grand slam-klass: US Open. 

– Mitt spel har känts bra hela tiden, så det går bra att skifta om mot nästa match och försöka förbättra insatserna. 

Artikeln bygger på Yle Urheilus text: "Oli kaikin puolin todella huono matsi" – vahva Ivashka oli liikaa Ruusuvuorelle, historiallinen ATP-finaalipaikka lipui suomalaisen käsistä välierässä