Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nya förändringar i F1-kalendern: Tre race flyttas – ett ordnas på oklar ort

Kimi Räikkönen kör sin F1-bil.

Tidigare i augusti blev det klart att Japans GP inte kan ordnas enligt planerna. Det betyder en ny tidtabell för resten av F1-säsongen. Nu står det klart att tre tävlingshelger flyttas – och ett race saknar fortfarande hem.

Formel 1-cheferna har reagerat efter nyheten att racet på klassiska Suzuka inte kommer att ordnas. På lördag gick F1 ut med ett uppdaterat program.

Tävlingarna ordnas enligt planerna ännu i september, i Nederländerna, Italien och Ryssland. Men i oktober börjar ändringarna.

Turkiets GP flyttas bakåt en vecka från den 3 oktober till den 10 oktober. USA:s GP ordnas som planerat den 24 oktober, medan Mexikos och Brasiliens GP:n flyttas bakåt en vecka var, till den 7 och 14 november.

Det ska också tävlas den 21 november, men var är fortfarande oklart. Efter det avslutas säsongen som planerat i Saudiarabien och Förenade Arabemiraten.

– Pandemin fortsätter att ge oss utmaningar, men vi har bevisat att vi kan reagera. Vi är fortfarande övertygade om att vi kan ordna rekordmånga tävlingar i år, 22 stycken, säger F1:s vd Stefano Domenicali i ett pressmeddelande.

Den återstående F1-säsongen 2021

Den 5 september: Nederländerna

Den 12 september: Italien

Den 26 september: Ryssland

Den 10 oktober: Turkiet

Den 24 oktober: USA

Den 7 november: Mexiko

Den 14 november: Brasilien

Den 21 november: Race, fortfarande oklart var

Den 5 december: Saudiarabien

Den 12 december: Förenade Arabemiraten