Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Carolina ute efter Kotkaniemi: "Han har godkänt budet och vill komma hit" – Montreal har nu en vecka på sig att komma med sitt motdrag

Uppdaterad 29.08.2021 10:28.
Jesperi Kotkaniemi
Bildtext Jesperi Kotkaniemi kan vara på väg till Carolina.

Kampen om finländaren är hård. Ett ettårskontrakt och 6,1 miljoner dollar – Jesperi Kotkaniemi har godkänt Carolina Hurricanes bud och nu väntar nästa drag. Montreal Canadiens har en vecka på sig att svara.

Carolina Hurricanes vill ge tillbaka för gammal ost – så verkar det i iallafall. För två år sen försökte Montreal kapa Sebastian Aho på samma sätt, med ett så kallat offer sheet. Nu är det Hurricanes som kastar handskarna och spelaren heter Jesperi Kotkaniemi.

Klubbarna har rätt närma sig spelare, begränsade fria agenter, men det uppfattas som ett extremt fientligt drag och används sällan.

Carolina erbjuder Kotkaniemi ett ettårskontrakt, värt cirka 6,1 miljoner dollar, vilket motsvarar ungefär 5,2 miljoner euro.

– Jesperi Kotkaniemi har godkänt vårt bud. Han vill komma till Carolina. Vi såg att de var sårbara och slog till. Det här var vår bästa chans att få hit honom, säger klubbens GM Don Waddell på klubbens webbplats.

Montreal har nu en vecka på sig att svara och läget är inte helt oproblematiskt. Lönetaket kommer emot.

21-åriga Kotkaniemi stod för 5 mål och 15 målgivande passningar i grundserien förra säsongen och 5+3=8 poäng i playoffs.