Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finländska medaljkontot öppnat i Paralympics – Marjaana Heikkinen deppig trots spjutbrons: "Ett patetiskt resultat"

Programmet är inte längre tillgängligt

Marjaana Heikkinen är Finlands första medaljör i Paralympics i Tokyo. Men spjutkastaren var inte alls nöjd efter att ha knipit brons i F34-klassen med 17,47. "Det här var ju inte alls vad jag var ute efter", säger Heikkinen till Yle.

Det blev brons för Heikkinen i Paralympics i London 2012 och silver i Rio för fem år sedan. Från Tokyo åker 54-åringen med en bronspeng.

Som inte smakar så bra. Åtminstone direkt efter att hon säkrat tredjeplatsen med resultatet 17,47, vilket är dryga metern sämre än hennes årsbästa.

– Det här var ju inte alls vad jag var ute efter. Det är ett patetiskt resultat. En medalj i Paralympics är en medalj i Paralympics, kanske den smakar bättre i morgon eller i övermorgon, funderar Finlands första medaljör i spelen för Yle Urheilu.

Heikkinen var rankningsetta inför dagens tävling. Hon var ändå fundersam inför söndagen på grund av värmen och fuktigheten.

– Jag höll inte riktigt med om de röda flaggorna som jag fick. Vi märkte under början av tävlingen att man i dag är ivriga med den röda flaggan – ibland av en orsak, ibland inte. I dag räckte det bara inte till för mig.

Guldet gick till kinesiskan Zou Lijuan, som tangerade F34-klassens världsrekord med resultatet 22,28. Tyskan Frances Herrmann var tvåa med 17,72.

– Då jag såg att de flaggade rött på mina kast var jag tvungen att bara fixa något till godkänt resultat. Det blev lite för mycket säkrande för egen del. Man får väl bara konstatera att de andra var bättre och att vädret tog musten ur mig.