Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HJK:s andremålvakt såg ut att bjuda in KuPS i titelstriden – sen kvittering i fotbollsligans toppmöte: "Serien avgjordes inte i dag"

Uppdaterad 30.08.2021 00:01.
Programmet är inte längre tillgängligt

Finländsk fotbolls två bästa lag fortsätter att kryssa mot varandra. HJK-burväktaren Hugo Keto bjöd på en rejäl tavla, men KuPS fick till slut nöja sig med en poäng från Helsingfors.

HJK och KuPS har varit Finlands två främsta lag denna sommar – både i ligan och ute i Europa. Tabellettan HJK spelar i nya Conference League i höst, medan bara Union Berlin var i vägen för KuPS ambitioner att delta i samma turnering.

När lagen har mötts i år har det varit jämnt och målfattigt. I ligamötet i Kuopio blev det ett mållöst kryss, och när lagen sedan spelade i cupfinalen på Olympiastadion avgjorde KuPS i straffläggningen efter mållösa 120 minuter.

I dagens stormöte krävdes en rejäl målvaktstabbe för att nätet skulle rassla för första gången.

Hugo Keto, som fått finna sig i rollen som andramålvakt för "Klubi", slog ut en boll rakt i foten på Urho Nissilä. Den färska landslagsspelaren hade inga problem att föra gästerna i ledning några minuter före paus.

– Vi pressade bra och sedan fick jag bollen i ett fint läge, målet var ju tomt, sammanfattar Nissilä i Ruutus sändning.

Urho Nissilä jublar.
Bildtext Urho Nissilä tackade och tog emot då han blev bjuden på ett kalasläge.

Inte avgjort än

Det tursamma målet verkade föra KuPS mot superviktiga poäng. HJK låg nämligen före i tabellen med nio poäng, även om de gulklädda utmanarna spelat en match mindre.

Men i stället är marginalen i tabellen oförändrad efter dagens drabbning i Tölö. En helt ledig Jair kunde nicka in 1–1 i den 86:e minuten.

Efteråt var lät det likadant från båda lägren.

– Ligan avgjordes inte i dag. Det är så många matcher kvar ännu, båda lagen kommer säkert att tappa poäng, tror HJK-lotsen Toni Koskela enligt STT.

Räknar man med slutserien har HJK nio matcher kvar och KuPS tio.

– Ännu återstår det matcher. Visst är vi fortfarande med i titelkampen, intygar Nissilä för STT.

Fotbollsligan 29.8

IFK Mariehamn–Ilves 1–0 (0–0)

65. Mohammed Abubakari 1–0

Publik: 1  068

HJK–KuPS 1–1 (0–1)

43. Urho Nissilä 0–1

86. Jair Silva 1–1

Publik: 2  268

Videokälla: Ruutu