Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Messi debuterade när PSG förlängde segersviten – omskrivne Mbappé gjorde två mål: ”Kylian är vår spelare”

Från 2021
Lionel Messi med bollen.
Bildtext Lionel Messi fick spela drygt 20 minuter mot Reims.
Bild: imago images/PanoramiC/ All Over Press

Nu har Lionel Messi gjort debut för PSG. I söndagens ligamatch mot Reims fick han hoppa in i mitten av den andra halvleken. Vi väntar på att han ska visa sig från sin bästa sida, säger PSG-tränaren Mauricio Pochettino.

För knappt tre veckor sedan blev Lionel Messi klar för Paris Saint-Germain, men debuten i nya klubben har dröjt. I de tre första ligaomgångarna var han inte uttagen i truppen men när PSG mötte Reims på söndagen fanns Messi med på bänken.

Och i den andra halvleken fick han göra sin debut. Messi med nummer 30 på ryggen bytte av Neymar och fick spela drygt 20 minuter.

– Jag är väldigt glad att han fick göra sin debut, det här var viktigt för honom, säger PSG-tränaren Mauricio Pochettino enligt nyhetsbyrån AFP.

Messi gjorde inget större väsen av sig på planen under matchen, men det förväntades heller inte intygar Pochettino.

– Han är långt från sin bästa form men han har tränat bra. Han kommer att var i form efter landslagspausen och vi väntar på att han ska visa sig från sin bästa sida, säger Pochettino.

"I fotboll finns många rykten och skvaller"

När Messi hoppade in på planen var ställningen 2–0 till PSG och det blev även slutresultatet. Kylian Mbappé som ryktas vara på väg till Real Madrid gjorde båda målen.

Anfallaren nickade in 1–0 i den 16:e minuten och styrde in 2–0 efter en dryg timmes spel. PSG har nu vunnit samtliga fyra ligamatcher som man spelat.

– Kylian är vår spelare, och i fotboll finns det många rykten och skvaller. Jag anser att vår president och sportchef har varit väldigt tydliga och han är fortfarande kvar.

– Jag är väldigt glad över att ha Kylian i laget. Han är en av de bästa och viktigaste spelarna i världen, säger Pochettino.

Diskussion om artikeln