Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nytt proffsäventyr väntar för Daniel O’Shaughnessy – flyttar till tysk klubb: ”Ett bra steg i min karriär”

Från 2021
Uppdaterad 30.08.2021 14:14.
HJK:n Daniel O'Shaughnessy ja Fenerbahcen Enner Valencia.
Bild: Mikko Stig / Lehtikuva

HJK:s lagkapten Daniel O’Shaughnessy har tecknat ett kontrakt med Karlsruher SC som spelar i 2. Bundesliga. O’Shaughnessy flyttar till klubben då han avslutat säsongen med HJK.

Daniel O’Shaughnessy spelade tidigare för bland annat Metz, Brentford och Cheltenham innan han återvände till Finland och HJK 2018.

I HJK har O’Shaughnessy blivit en av ligans bästa spelare samtidigt som han tagit en permanent plats i landslaget. Men efter fyra säsonger i Helsingfors väntar ett nytt utlandsäventyr.

Mittbacken har gjort klart med Karlsruher SC som spelar i 2. Bundesliga.

– Jag är nöjd med kontraktet och glad över att få visa upp mig i Tyskland. Jag tror att det här är ett bra steg i min karriär, säger O’Shaughnessy i ett pressmeddelande.

Avslutar först säsongen med HJK

Karlsruher skriver på sin webbplats att kontraktet börjar gälla i december och sträcker sig över två år.

– Fokus ligger nu helt och hållet på HJK. Vi har många viktiga matcher kvar att spela i höst, säger O’Shaughnessy.

Daniel O’Shaughnessy är just nu uttagen i landslaget som ska spela en träningsmatch mot Wales på onsdag och sedan kvala mot Kazakstan och Frankrike.

– Jag talade med Daniel om saken för några veckor sedan och jag sade att det lönar sig att komma till Tyskland. Det finns stora klubbar i 2. Bundesliga och jag anser att det här en bra flytt för Daniel, säger Joel Pojhanpalo på landslagets presskonferens.

– Det är viktigt för alla spelare i finska ligan att se att allt är möjligt. Daniel gjorde ett bra EM, han är en bra försvarare och person. I Tyskland behöver man också spelare som kan kasta långa inkast, kompar målvakten Lukas Hradecky.

Karlsruher har spelat fem matcher den här säsongen och ligger just nu på sjätte plats i 2. Bundesliga.

Diskussion om artikeln