Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

FPA i Hangö och Karis minskar öppettiderna - allt fler sköter sina ärenden på nätet

Från 2021
Uppdaterad 31.08.2021 09:43.
Kela Itäkeskus.3.2.2021.
Bildtext FPA:s serviceställe i Hangö har enbart öppet enligt överenskommelse.
Bild: Jorge Gonzalez / Yle

Sommarens minskade öppettider kommer nu att bli permanenta vid Folkpensionsanstaltens serviceställen i Karis och Hangö. Orsaken är att allt fler sköter sina ärenden på nätet och därför inte besöker de lokala serviceställena.

Det här innebär att Folkpensionsanstalten FPA i Karis har öppet klockan 10-12 och och 13–15 från måndag till onsdag och på fredag. På torsdagar är servicestället öppet enligt överenskommelse.

Servicestället i Hangö kommer enbart att ha öppet då man har bokat tid för besök. FPA uppmanar sina kunder att i första hand ringa kundservicen. Om det inte går att sköta ärendet per telefon kan FPA:s anställda boka en besökstid åt kunden.

Allt fler gör ansökningar på nätet

Antalet besök har överlag minskat på FPA:s serviceställen. Under årets första sju månader hade servicestället i Karis i genomsnitt 135 besök i veckan.

Under samma period året innan var antalet besök 248 per vecka. Det innebär en minskning på över 100 besök varje vecka.

Samtidigt sköter allt fler sina ärenden på nätet eller per telefon. I början av året gjordes närmare 80 procent av alla ansökningar till FPA på nätet. Också telefonsamtalen till FPA ökade med runt sex procent jämfört med året innan.

Källa: Pressmeddelande från FPA.

Artiklen har tillfogats en rättelse 31.8 klockan 9.41. Folkpensionsanstalten FPA i Karis har öppet klockan 10–12 och 13–15 från måndag till onsdag och på fredag. I den ursprungliga artikeln hade öppettiden klockan 13–15 fallit bort.

Diskussion om artikeln