Hoppa till huvudinnehåll

Sport

FM-ligans tvåfaldiga utvisningskung tvingas lägga av – nu väntar hjärtoperation: "Inte möjligt att spela mer"

Martin Berger.
Bildtext Martin Berger spelade för KooKoo, Vasa Sport och TPS i ishockeyligan, och stod för 29 poäng på 216 matcher..

En hjärtsjukdom som fortskrider i snabb takt tvingar Martin Berger till ett drastiskt beslut. Backen som gjort sig känd för sina tuffa tag i rinken lägger av vid 24 års ålder. "Jag skulle ha njutit av att få fortsätta spela", säger Berger i ett pressmeddelande.

De senaste säsongerna har backen Martin Berger blivit en publikfavorit i Kouvola.

Främst på grund av sina fysiska tag i rinken. Men nu sätter KooKoo-backen punkt för karriären – trots att han bara hunnit fylla 24.

– Klart att man är besviken över att hockeykarriären tog slut så här tidigt. Jag skulle ha njutit av att få fortsätta spela, men nu handlar det om en så pass allvarlig situation, att det inte är möjligt att spela, berättar Berger i KooKoos pressmeddelande.

Det är en hjärtsjukdom som ligger bakom den oväntade nyheten. Sjukdomen har utvecklats i rask takt och kräver nu operation.

Åbobördige Berger blev ordinarie i ligan då han bytte TPS till KooKoo för några år sedan. De tre senaste säsongerna gjorde han totalt 114 ligamatcher för laget.

– Det här är en enorm besvikelse och väldigt beklagligt för spelaren. Berger är en stor del av laget och lämnar en stor lucka efter sig, beklagar KooKoos sportchef Jarno Kultanen.

Mest känd har backen ändå gjort sig för sina utvisningsminuter. Berger har inte varit rädd för att kasta handskarna, och det har hunnit bli en del avstängningar för kontroversiella tacklingar.

Faktum är att 24-åringen noterades för mest utvisningsminuter i ligan under sina två sista säsonger. Förra säsongen blev han utvisningskung med 143 minuter, året före med 182 minuter.