Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Två raka segrar för FC Inter efter värvningen av Petteri Forsell – mot jumbon KTP var han inblandad i två mål och hyllas: ”En kvalitetsspelare”

Jumbon KTP blev en lätt uppgift för FC Inter. Benjamin Källman satte tonen med sitt ledningsmål i den första halvleken och Åbolaget tog till slut en komfortabel seger med 3–1.

FC Inter har haft en svår sommar, och mellan mitten av juni och mitten av augusti vann laget bara en av sju matcher. Men när klubben plockade in Petteri Forsell har trenden vänt.

Forsell gjorde en strålande debut för en dryg vecka sedan då han spelade fram till Inters båda fullträffar mot Ilves. I sin andra match för klubben var mittfältaren inblandad i det första och sista målet mot jumbon KTP.

I den 30:e minuten fick Forsell fick bollen på egen planhalva och slog en den i djupled att löpa på för Aleksi Paananen. Paananen slog sedan en passning in i straffområdet där Benjamin Källman kom med full fart och rullade in bollen bakom Anton Lepola.

Målet var Källmans åttonde den här säsongen och han är nu i ensam ledning i skytteligan. Urho Nissilä har gjort sju mål för KuPS.

– Vi gjorde en del bra saker men även en del dåliga i första halvlek. Vi får ändå vara nöjda över att vi hade ledningen med oss in i pausen, säger Källman till Ruutu.

Benjamin Källman firar ett mål.
Bildtext Benjamin Källman gjorde Inters första mål.

Tidigt i den andra halvleken gick FC Inter upp i en tvåmålsledning. Jesper Engström slog ett inlägg från kanten till Timo Furuholm i straffområdet. Furuholm behövde bara sätta fram foten och 2–0 var ett faktum.

– I början av andra kände vi att vi styrde matchen och frågan var bara om vi skulle göra ett andra mål eller om KTP skulle kvittera. Som tur var gick det så här, säger Furuholm.

Furuholm hyllar Forsell

Petteri Forsells andra assist för dagen kom då drygt 20 minuter återstod att spela. Forsell sköt mot den bortre stolpen och där dök Matias Ojala fram och styrde in 3–0.

– Alla känner till Petteris historia, det är en kvalitetsspelare. Vi har kanske saknat en sådan spelartyp som kan göra lite vad som helst.

– Som anfallare är det också roligt att spela då man vet att det finns en tittar hur man rör sig. Förhoppningsvis kan den här värvningen göra att vi får en lyckad avslutning på säsongen, säger Furuholm.

KTP som bara vunnit en match i fotbollsligan den här säsongen fick in en reducering på straff i den 79:e minuten, men närmare än så kom inte laget.

– Vi visste att det skulle bli en svår match. Vi hade några bra anfall och kunde kanske ha skapat något mer. Vi har gått framåt även om det inte syns i resultaten. Det gäller bara att fortsätta tro på det vi gör, säger KTP:s Antti Mäkijärvi.

Resultat:

KTP – FC Inter 1–3 (0–1)
30´ 0–1 Benjamin Källman
53´ 0–2 Timo Furuholm
73´ 0–3 Matias Ojala
79´ 1–3 Asier Arranz Martin straff

Bildkälla: Ruutu