Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Så här ser den nya Sjundeåhallen ut – nu är den nästan färdig

Från 2021
Uppdaterad 01.09.2021 18:32.
Bollhall
Bildtext Kommunens allaktivitetshall öppnade andra veckan i augusti.
Bild: Veronica Montén / Yle

Den förnyade allaktivitetshallen i Sjundeå har öppnat sina dörrar. För två år sedan stängdes den gamla bollhallen omgående eftersom det kom fram att den inte var säker att vistas i.

Det mesta av den gamla hallen revs och nu har arbetet med att bygga upp hallen igen pågått i runt ett år. Fortfarande finns en del kvar att göra. Bland annat får Sjundeåborna vänta på att ta ibruk gymmet, gymnastiksalen i övervåningen och judosalen.

Mer träningstider för Sjundeåföreningar - den förnyade allaktivitetshallen har öppnat igen

11:46
Kira Seijo, Catharina Dannbäck och Emil Jauhiainen ger godkänt åt den nya hallen.

Beskedet om att den gamla hallen stängs kom som en kalldusch för Sjundeåföreningar som fick se sig om efter andra platser att träna på. Sjundeå IF har lyckats pussla ihop ett fungerande system med träningar i den tidigare flyktingförläggningen Harjulinna i Svidja, i den privata hallen i Sjundeå och i Sjundeå svenska skolas lokaler, berättar ordförande Catharina Dannbäck.

Hon tycker att den egna föreningen och de andra föreningarna i kommunen lyckas samarbeta på ett fungerande sätt och samsas om träningstider och lokaler.

Sjundeå allaktivitetshall
Bildtext Den nya allaktivitetshallen finns mitt i centrum intill Sjundeås andra allaktivitetshall som drivs med privata krafter.
Bild: Veronica Montén / Yle

Emil Jauhiainen och Kira Seijo är handbollsjuniorer och spelar i D-pojkarna respektive D-flickorna.

Det är mycket fart i handboll och det blir många mål - det gör grenen rolig menar Emil Jauhiainen. Han är en av dem som redan haft chans att träna i den nya hallen och ger planen klart godkänt.

Kira Seijo har ännu inte tränat i den nya hallen men har hört av andra att den är bra.

Bollhall
Bildtext Tanken är att man ska stå på läktaren.
Bild: Christoffer Westerlund / Yle

Det Catharina Dannbäck saknar från den gamla bollhallen är bänkarna på läktaren. I den förnyade hallen är det meningen att publiken ska stå på läktaren, men det hoppas Sjundeå IF kunna få en ändring på efter diskussion med kommunen.

badrum
Bildtext Badrummet har fått ett lyft.
Bild: Veronica Montén / Yle

Det var ursprungligen tänkt att prislappen för hallprojektet skulle landa på 1,1 miljoner euro. Projektet blev ändå dyrare än planerat och kostade i slutändan runt 1,5 miljoner.

Diskussion om artikeln