Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Är det du som representerar Finland i Eurovision Song Contest nästa år? Nu kan du skicka in din låt till UMK22!

Från 2021
Logo för ansökan till UMK22
Bildtext Skicka in ditt bidrag 1-6.9.2021.
Bild: Miikka Varila www.warila.fi

Ansökningstiden för bidrag till UMK - Tävlingen för ny musik 2022 har kört igång. Bidrag kan skickas in under tiden 1–6.9.2021.

Jakten på Finlands följande eurovisionsrepresentant har börjat och ansökningar till Tävlingen för ny musik tas nu emot. Ansökningstiden för låtskrivare pågår 1–6.9.2021. Ansökningsblanketten och reglerna finns på adressen yle.fi/umk på finska, svenska och engelska. Alla sökanden kontaktas senast i oktober.

Tävlingsbidragen väljs av en expertjury som består av musikproffs. Tapio Hakanen, som är musikchef på YleX, fortsätter som ordförande för juryn.

Unik möjlighet för artister

UMK är Finlands största musikshow och en unik möjlighet för artister. Vinnaren går vidare från en miljonpublik i Finland till Eurovisionen med hundratals miljoner tittare, det största musiknöjesprogrammet i världen. På Spotify har UMK21-låtarna laddats ned sammanlagt mer än 47 miljoner gånger och på Youtube har UMK-innehållet setts över 13 miljoner gånger i år.

Många av  tävlingslåtarna fanns bland de mest trendande videorna på Youtube i Finland.

Den exakta tidpunkten och platsen för UMK-finalen avslöjas senare. Vinnaren kommer att representera Finland i Eurovision Song Contest i Italien våren 2022.