Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Henry Manni till final på 800 meter rullstol – hoppas på regnigt väder också i finalen

Från 2021
Programmet är inte längre tillgängligt
Henry Manni till final på 800 meter rullstol! - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Henry Manni säkrade finalplatsen på 800 meter rullstol i klassen T34. Manni var tredje snabbast i sitt heat och tog sig direkt till finalen på lördag.

De finländska idrottarnas framgångar i Paralympiska spelen i Tokyo fortsätter.

Tidigt på fredagsmorgonen finsk tid säkrade Henry Manni finalplatsen på 800 meter rullstol i klassen T34. Manni var trea i sitt heat och tog sig direkt till final, med den fjärde snabbaste tiden 1.46,84.

Manni fick dra det första varvet och det var en orsak till att britten Isaac Towes lyckades köra förbi på slutrakan.

– Det var en liten överraskning att jag tog täten direkt. Jag höll kanske lite hårdare fart än jag hade planerat men det kändes så lätt, kontaterade Manni efter tävlingen.

– Jag visste att Arabemiraternas Mohammed Alhammadi skulle ta sig förbi på slutet. Britten är också en tuff kille och han hade dessutom fått hänga på i början.

Fyra i Rio – siktar på medalj i Tokyo

I de Paralympiska spelen i Rio slutade Manni på en fjärde plats i finalen på 800 meter. I finalen i Tokyo är Tunisiens Walid Ktila den stora förhandsfavoriten, men Manni har en medaljchans på gaffeln ifall han lyckas i finalen på lördag.

– Regnet saktade inte ner min fart lika mycket som mina medtävlandes, så jag hoppas på regn i morgon.

I eftermiddagspasset på fredagen är det bland annat dags för final på 100 meter i klassen T51, där Toni Piispanen jagar sitt andra guld i Paralympics.

Programmet är inte längre tillgängligt
Friidrott. Refereras på finska av Jari Haapala och Tuomas Törrönen. - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)