Hoppa till huvudinnehåll

Yles pressmeddelanden

Yle Arenan används allt mer med smart-tv – nu förnyas tjänsten

Från 2021
Yle Areenan uuden äly-tv-laitteille tehdyn sovelluksen etusivunäkymä
Bildtext Den nya appen är ännu enklare att använda, mer stabil och presenterar innehållet på ett tydligare sätt.

Användningen av Yle Arenan via smart-tv ökar – under 2020 ökade den med hundra procent. Därför förnyas även apparna för Arenan.

Först kommer de nya apparna till Samsung- och LG-apparater, eftersom Arenan främst används via dessa.

Den nya appen kan tas i bruk när tv:n erbjuder den. På LG-apparater ersätter den nya appen för Yle Arenan den gamla, på Samsung finns både den gamla och den nya appen tillgänglig. Om du har en Samsung-tv ska du själv hämta den nyare versionen av appen i appbutiken.

Stödet för LG och Samsung gäller i första hand modeller från 2018–2021.

"Tekniken för smart-tv har utvecklats så snabbt under de senaste åren att även en fem år gammal tv kan vara för svag för att kunna använda de nyaste apparna obehindrat. Den nya Arenan-appen för smart-tv fungerar även i fortsättningen i äldre tv-modeller", säger Gitte Laurell, chef för Yle Arenan.

Apparater med Android TV har fått tillgång till den uppdaterade appen under våren. Med Android avses här Sonys och Philips senaste modeller samt DNA TV.

Den nya appen är ännu enklare att använda, mer stabil och presenterar innehållet på ett tydligare sätt. Arenans audioutbud finns redan i Android-baserade apparater, i de andra smart-tv-apparna inkluderas audioutbudet lite senare.

“Finländarna har så varierande tv-apparater att vi har varit tvungna att välja vilka apparater vi kan erbjuda den nya appen för och i vilken ordning.”

Sonys PS4- och PS5-spelkonsoler, Elisas och Telias digitalboxar och Sonys nyare icke-Android-baserade smart-tv-apparater står näst i tur för den förnyade Arenan-appen. När det gäller andra terminaler följer man med antalet användare och förnyar appen vid behov.

”För oss är det en stor förändring att de nya apparna för Arenan utvecklas med hjälp av Yles eget team, och inte längre med olika samarbetspartner. Därför är den fortsatta utvecklingen smidigare, användarupplevelsen på olika apparater är den samma och vi förstår bättre än tidigare hur finländarna använder Arenan via tv:n", säger Gitte Laurell.

På andra språk