Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ekenäs Däckmarket är årets företagare i Raseborg

Från 2021
Filip Wikman hämtar sommardäck till en bil.
Bildtext Under coronavåren 2020 kom Ekenäs Däckmarkets personal hem till folks gårdar för att byta till sommardäck. Den servicen tänker företaget fortsätta med. På bilden syns Filip Wikman.
Bild: Marica Hildén / Yle

Det har gått bra bra för aktiebolaget Daniek som driver Ekenäs Däckmarket. Från en försiktig start med däckförsäljning vid sidan av en bränslemack driver företaget nu ett stort däckhotell och biluthyrning. Företagarna i Raseborg har valt Daniek till årets företagare 2021.

Aktiebolaget Daniek ägs i dag av bröderna Kim och Mats Danielsson, men deras pappa Kjell Danielsson som grundade företaget, finns ännu med som delägare.

I planerna finns att utvidga verksamheten. Nuvarande hall där man bland annat byter däck och förvarar däck börjar vara för liten. Företaget har också klarat bra av coronapandemin.

”Direkt då coronan bröt ut byggde vi om en av våra hyresbilar för att kunna betjäna kunder även hemma, den blev en hit och många använde tjänsten. Tjänsten finns kvar ännu och kommer nog alltid att finnas”, berättar Kim Danielsson i ett pressmeddelande.

Generationsväxling 2012

Kriterierna för valet till årets företagare i Raseborg var bolagets långvariga verksamhet och den kontinuerliga utvecklingen av företagets verksamhet. Familjen Danielsson har genomfört en generationsväxling och satsar på välmående personal. Företaget sysselsätter också ungdomar under den mest hektiska tiden av däckbyten.

I valet av årets företagare deltog förutom styrelsen i föreningen Företagarna i Raseborg, Raseborg stads utvecklingsavdelning och Novago företagsutveckling.

Källa: Pressmeddelande av Företagarna i Raseborg

Diskussion om artikeln