Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Frustration och tårar när Naomi Osaka åkte ur US Open – nu tar hon paus från tennisen: ”Vet inte när jag spelar min nästa match”

Naomi Osaka slänger sitt racket.

Naomi Osaka var en av storfavoriterna i US Open men turneringen tog slut redan i den tredje omgången. Den regerande mästaren förlorade överraskande mot 18-åriga Leylah Annie Fernandez med 1–2 i set.

Det såg ut att bli en tämligen lätt match för Naomi Osaka i den tredje omgången i New York. Hon vann första set med 7–5 och hade sedan en matchboll i andra set.

Men världstrean tappade matchbollen och samtidigt också koncentrationen. Leylah Annie Fernandez tog setet till tiebreak medan Osaka svarade med att kasta sitt racket flera gånger och förlorade sedan setet.

– Jag är verkligen ledsen för det. Jag vet inte varför det hände, jag sade till mig själv att behålla lugnet men kanske närmade jag mig kokpunkten.

– I vanliga fall gillar jag utmaningar men den senaste tiden har jag känt mig orolig när saker inte går min väg. Det är något som kanske syns, säger Osaka efter matchen enligt nyhetsbyrån AFP.

Naomi Osaka plockar upp sitt racket.
Bildtext Osaka kastade sitt racket flera gånger.

Osaka i tårar

Den 18-åriga kanadensiskan vann sedan tredje set med 6–4 och slog därmed ut Osaka. Efter förlusten brast det för Osaka.

– Ärligt talat så vet jag inte när jag spelar min nästa match. Jag tror att jag ska ta en paus, sa en gråtande Osaka.

– Den senaste tiden har jag inte känt mig glad då jag vunnit, det har mer varit lättnad och då jag förlorat har jag varit väldigt ledsen. Jag tror inte det är normalt. Nu är jag i ett skede att jag vill försöka ta reda på vad jag vill göra.

För Leylah Annie Fernandez gav den här segern en stor dos självförtroende. I nästa omgång ställs hon mot Angelique Kerber.

– Det här visar att jag hela tiden blir bättre och närmar mig toppen, säger Fernandez som samtidigt hyllade Osaka.

– Naomi är en fantastisk person och spelare. Hon har gjort så mycket för sporten och det är tack vare henne som jag är den spelare jag är nu.