Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bisarra scener då brasilianska myndigheter jagade Argentinas Premier League-spelare som brutit mot coronareglerna – VM-kvalmatchen stoppades och återupptogs inte

Uppdaterad 05.09.2021 23:27.
Argentinas tränare Lionel Scaloni och storstjärnan Lionel Messi lämnar planen efter att matchen stoppats.
Bildtext Argentinas tränare Lionel Scaloni och storstjärnan Lionel Messi lämnar planen efter att matchen stoppats.

VM-kvalet i fotboll pågår världen över och i Sydamerika stod rivalmötet Brasilien–Argentina på programmet på söndagskvällen. Matchen hann bara bli några minuter gammal innan det var färdigspelat.

Strax efter avspark avbröts mötet i Sao Paolo då brasilianska hälsomyndigheter kom in på planen och satte punkt för matchen.

Timmar före matchen gick Brasiliens hälsomyndighet Anvisa ut med information om att Argentinas fyra Premier League-spelare har brutit mot landets karantänsregler.

– Anvisa betraktar situationen som en hälsorisk och har bett de lokala myndigheterna att fastställa omedelbar karantän.

– Spelarna har stoppats från att delta i all verksamhet och borde lämna brasiliansk mark omedelbart, uppger myndigheten i ett utlåtande.

Spelarna som berörs spelar klubblagsfotboll i England och heter Emiliano Martínez (Aston Villa), Emiliano Buendia (Aston Villa), Cristian Romero (Tottenham) och Giovani Lo Celso (Tottenham).

Kvartetten har tillsammans med det övriga landslaget redan hunnit vistas i Brasilien i några dagar.

Jakt på spelarna

Enligt uppgift ska myndigheterna inte ha fått tag på spelarna på hotellet, då de lämnat det för att åka till stadion. Myndigheterna fortsatte därför jakten på argentinarna i en stockad trafik – därav den märkliga tajmingen.

Brasiliens coronaregler förutsätter att personer som vistats i England ska vara i karantän i 14 dagar efter att ha kommit in i landet. De argentinska spelarna anklagas för att inte ha försett myndigheterna med den informationen då de anlände till Brasilien.

Enligt Antonio Barra Torres, som är chef för hälsomyndigheten, väntar nu böter för spelarna och därefter tvingas de lämna landet.

I England finns motsvarande coronaregler som i sin tur kräver lång karantän efter att ha vistats i rödlistade länder. Det var orsaken till att nio Premier League-stjärnor nyligen tackade nej till landslagsspel i Brasiliens landslag.

Argentina har meddelat att man inte kommer att återuppta matchen.

Källa: AFP, AP, Reuters