Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Misstänkt förskingring inom Västnyländska ungdomsringen

Uppdaterad 06.09.2021 16:01.
Bild av tomma bäkrader i publiken vid Raseborgs Sommarteater
Bildtext Säsongen för Raseborgs sommarteater är över och för tillfället är Västnyländska ungdomsringen utan ordförande. Bilden är från en teaterrepetition i juni 2021.

Kriminalkommissarie Mats Sjöholm vid Västra Nylands polisinrättning bekräftar att det finns en brottsanmälan om förskingring som gäller Västnyländska ungdomsringen, VNUR.

Sjöholm kan inte säga vem eller vilka summor det handlar om. Förundersökningen pågår, säger Sjöholm.

På föreningens hemsida finns inte längre några kontaktuppgifter till föreningens ordförande. Västnyländska ungdomsringens vice ordförande Leif Wikström säger att ordföranden Annika Gustafsson har avgått.

Annika Gustafsson bekräftar till Yle Västnyland att det är henne brottsmisstankarna riktas mot.

Det var Västnyländska ungdomsringens styrelse som fattade beslut om att lämna in brottsanmälan.

– Det är fråga om hundralappar, men det handlar om principer. I en sådan här förtroendepost är det inte acceptabelt och därför fattade styrelsen också beslut om brottsanmälan trots att summan inte är stor, säger föreningens verksamhetsledare Charlotta Eriksson.

Västnyländska ungdomsringen är huvudorganisation för närmare 40 ungdoms-, hembygds- och kulturföreningar i Västnyland.

Ungdomsringens största, årliga satsning är Raseborgs sommarteater. Tryckeriteatern i Karis är också en viktig del av Västnyländska ungdomsringens verksamhet.

Enligt vice ordföranden Leif Wikström avgick Gustafsson i samband med sista föreställningen av sommarens pjäs på Raseborg, Peter Pan.

Artikeln kompletterades klockan 15.50 med en kommentar av verksamhetsledare Charlotta Eriksson.