Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Brottsmisstankarna mot Västnyländska ungdomsringens tidigare ordförande gäller några hundralappar: "Det är själva principen, i synnerhet på en sådan här förtroendepost är det oacceptabelt"

Från 2021
Byggnad i tegel med skylt där det står Tryckeriteatern.
Bildtext Tryckeriteatern i Karis är en del av Västnyländska ungdomsringens verksamhet. I november planeras premiär för Weekend i paradiset, en pjäs som ursprungligen skulle ha visats för ett år sedan, men som stoppades på grund av coronaläget.
Bild: Nicole Hjelt / Yle

Verksamheten fortsätter som vanligt och i samband med höstmötet i november väljs en ny ordförande för Västnyländska ungdomsringen. Brottsanmälan är en principiell fråga anser föreningens styrelse.

Verksamheten fortsätter som vanligt och i samband med höstmötet i november väljs en ny ordförande för Västnyländska ungdomsringen. Brottsanmälan är en principiell fråga anser föreningens styrelse.

På måndagen (6.9) kom det fram misstankar om förskingring inom Västnyländska ungdomsringen och föreningens tidigare ordförande Annika Gustafsson bekräftade för Yle Västnyland att brottsmisstankarna är riktade mot henne.

Hon har avgått från sin post och för tillfället är det föreningens vice ordförande Leif Wikström som sköter ordförandens uppgifter.

Det är föreningens styrelse som fattade beslut om att brottsanmäla sin tidigare ordförande.

– Det är inga stora summor, det är fråga om hundralappar och absolut inga tusenlappar, säger Charlotta Eriksson som är verksamhetsledare för Västnyländska ungdomsringen och kassör utanför styrelsen.

– Det vill vi också påpeka så det inte blir några frågetecken kring det, säger Eriksson.

– Det är själva principen helt enkelt, i synnerhet på en sådan här förtroendepost.

Verksamheten fortsätter som planerat

Under höstmötet i november skulle det oavsett ha valts en ny ordförande eftersom Gustafssons mandatperiod skulle ha tagit slut då. Därmed fortsätter verksamheten i stort sett som planerat, säger Eriksson.

– Vi fortsätter med verksamheten på Tryckeriteatern i Karis med premiären på Weekend i paradiset i november och så har vi börjat jobba med nästa års pjäs på Raseborg.

Meningen är att Västnyländska ungdomsringen ska komma ut med information om både pjäsval och regissör inom september.

– Så fortsätter vårt arbete med våra medlemsföreningar och förstås mycket planering kring flytten till nya Fokus nästa höst, säger Charlotta Eriksson.

Västnyländska ungdomsringen är huvudorganisation för närmare 40 ungdoms-, hembygds- och kulturföreningar i Västnyland och de fick i början av hösten veta att ungdomsringens ordförande hade avgått.

– Vi kommer nu att lägga ut mera info, säger Västnyländska ungdomsringens verksamhetsledare Charlotta Eriksson.