Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Kevin Holmström: "Jag är otroligt stolt över min familj och mina vänner"

Kevin Holmström
Bildtext Kevin Holmström ser fram emot premiären av musikalen Botnia Paradise.

Vem hoppar in i KAJ om Kevin Holmström blir sjuk? Varför är han så otroligt stolt över sina nära och kära? Lyckades KAJ hålla borta coronan från manuset till den nya musikalen? Detta och mycket mera får du reda på när tio kända personer ställer frågor till artisten Kevin Holmström.

I denna intervjuserie har Johannes Björkqvist bett elva kända personer ställa frågor till varandra. Näst i tur i denna serie är artisten Kevin Holmström.

Kevin Holmström, K:et i KAJ, har tyckt om att spexa och uppträda ända från barnsben. Tillsammans med Jakob Norrgård och Axel Åhman har KAJ underhållit Svenskfinland i över 10 år. Under den tiden har de hunnit med mycket, bland annat 10-års jubileumskonsert i Botniahallen och musikalen Gambämark. KAJ har snart premiär med musikalen Botnia Paradise på Wasa Teater. Kevins vinterprat från förra året kan du lyssna på här.

Kevin har i denna serie fått frågor av skådespelaren Tuuli Heinonen, sportjournalisten Kaj Kunnas, solisten Hannes Kett, triathlonidrottaren Aino Luoma, musikern Markus Bergfors, skådespelaren Christoffer Strandberg, innebandyspelaren My Kippilä, ishockeyspelaren Matilda Nilsson, fitnessidrottaren Dina Kaspi och artisten Sandra Långbacka.

Tuuli Heinonen
Bildtext Skådespelaren Tuuli Heinonen hör ni i podden Sällskapet.

Tuuli Heinonens fråga: Om jag förstått rätt har ni skrivit manuset till musikalen Botnia Paradise under pandemiåret. Innehåller den corona? Om inte, var det svårt att låta bli att skriva in viruset i manuset?

– När vi började skriva manus till musikalen Botnia Paradise så ville vi ha med någon slags sjukdom. När vi var i startgroparna så slog coronan till och sakta men säkert insåg vi att vi inte vill ha med något virus eller liknande i showen. Vi gjorde det för publiken men även för oss själva. Vi ville inte fundera på virus i onödan under pandemin.

– För att inspireras hade vi planerat in några kryssningar. I och med coronan blev det bara en kryssning och under den resan blåste det 20 m/s. Det jag kommer ihåg från kryssningen var folk som försökte stå rakt och inte kräkas. Den inspirationsresan var sist och slutligen inte så inspirerande.

Aino Luoma vilar under simpasset på 3 km.
Bildtext Aino Luoma håller på med extremsporten triathlon.

Aino Luomas fråga: Vad är du mest stolt över i ditt liv?

– Under pandemin när stor del av tiden har spenderats i en lägenhet tillsammans med min fru så har jag börjat reflektera över min bekantskapskrets. Jag kom fram till att jag omger mig själv med fantastiska människor och har umgåtts med underbara personer i hela mitt liv. Det är ingen självklarhet att man har så många fina vänner som jag har. Så jag är mest stolt över mina vänner och min familj. Jag är nöjd över att dessa underbara människor vill umgås med mig.

Månskensbonden
Bildtext Markus Bergfors gör musik under namnet Månskensbonden.

Markus Bergfors: Vem från Vörå ersätter dig i KAJ om du blir sjuk?

– Det är Jonas Sirén som är med i bandet Vörjeans. Jonas är en skicklig gitarrist och skulle antagligen göra det mycket bättre än mig själv. 

– En gång hade Jakob inte möjlighet att närvara under en spelning på Wasa Teater. Det löste vi genom att filma hans ansikte när han sjunger sin vers i låten Kom ti byin. Detta spelades upp till publiken på en surfplatta som vi satt på Alfred Backas ansikte, och det är faktiskt den enda inhopparen vi någonsin haft med Kaj.

Lyssna på de övriga frågorna och svaren i klippet nedan. Där berättar Kevin om vad hans snickeri skulle heta, vad han är rädd för och hur långt han kan kasta en baseball.

Kevin Holmström: "Jag är otroligt stolt över min familj och mina vänner"
Kevin Holmström: "Jag är otroligt stolt över min familj och mina vänner" - Spela upp på Arenan