Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sprintstjärnan Linn Svahn tvingas till operation fem månader före OS: "Läget är så klart inte alls bra, det är usel tajming"

Linn Svahn ler efter målgång.

Sju månader efter kraschen i världscupen på hemmaplan ska den svenska längdskidåkaren Linn Svahns axel opereras och det är oklart när hon är tillbaka.

I början av februari lekte livet för den svenska sprintstjärnan Linn Svahn. Hon var obesegrad i sprint där hon hade tagit fyra världscupsegrar under säsongen.

På hemmaplan i Ulricehamn kraschade hon i kvartsfinalen och skadade axeln. Det skulle sedan visa sig bli pannkaka av den resterande delen av säsongen.

I sprinten i skid-VM i Oberstdorf åkte Svahn ut i semifinal, trots att hon inför mästerskapet intygade att axeln inte utgjorde något större problem.

Ett ingrepp är det enda alternativet att bli kvitt detta

Det svenska skidförbundet meddelar nu att rehabiliteringen inte gett det resultat man hoppats på och att Svahn därför tvingas till operation.

– Vi har sett att Linn inte svarat som förväntat på den senaste tidens rehabilitering. Operationen kommer att ske i morgon, säger Per Andersson, medicinskt ansvarig för längdlandslaget.

– Läget är så klart inte alls bra, säger Linn Svahn själv.

– Det är en usel tajming men jag har kommit till en punkt där ett ingrepp är det enda alternativet att bli kvitt detta.

Läkaren Andersson kan inte uttala sig om vinter-OS i februari är i fara.

– Vi måste invänta resultatet av ingreppet innan man kan uttala sig om den fortsatta rehabiliteringen, säger han.