Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Britney Spears pappa ansöker om att avsluta sångarens förmyndarskap helt och hållet

Från 2021
Uppdaterad 08.09.2021 09:04.
Britney Spears ler, kanske lite obekvämt, på röda mattan.
Bildtext Britney Spears har varit omyndigförklarad sedan 2008.
Bild: AFP / Lehtikuva

Britney Spears pappa och förmyndare Jamie Spears har ansökt om att avsluta sångarens 13 år långa förmyndarskap helt.

Det här knappt en månad efter att Jamie Spears ansökte om att ge upp sitt eget förmyndarskap över sin dotter.

I ansökan står det att omständigheterna kring stjärnans förmyndarskap har förändrats och att det inte längre finns skäl att fortsätta med det.

Britney Spears har varit omyndigförklarad sedan 2008. Hennes förmyndare har haft kontroll över bland annat hennes ekonomi. Det senaste året har hon försökt bli av med förmyndarskapet helt och hållet.

Britney Spears uppträder.
Bildtext Britney Spears har sagt att hon vägrar uppträda så länge hennes pappa är hennes förmyndare.
Bild: AOP

"Massiv seger för Britney, men pappan ska inte undvika att ta ansvar"

Då sångaren talat om förmyndarskapet i rätten har hon beskrivit det som kränkande och traumatiserande. Hon har sagt att hon vill ha tillbaka sitt liv som hennes pappa förstört. Jamie Spears hänvisar till de här uttalandena i sin ansökan.

"[Britney] Spears har berättat för domstolen att hon vill ha tillbaka kontrollen över sitt liv. Hon vill själv fatta beslut om sin sjukvård och terapi. Hon vill ha kontroll över och spendera sina pengar som hon tjänat under sin karriär. Hon vill kunna gifta sig och skaffa barn. Kort sagt så vill hon leva sitt liv utan förmyndare eller domstolsförfarande" står det.

Enligt ansökan vill Jamie Spears bara det bästa för sin dotter och han tror att hon kan ansvara för sitt eget liv.

Britney Spears advokat Matthew Rosengart säger till CNN att ansökan är en massiv seger, men att pappa Spears inte ska undvika att ta ansvar för allt som hänt. Rosengart vill ännu att Jamie Spears uppträder i domstol.

Jamie Spears ansvarar för sångarens ekonomi – en egendom på drygt 60 miljoner dollar – och fattar beslut som involverar Britney Spears karriär. Fram till år 2019 kontrollerade han också hennes personliga angelägenheter. Nu är det Jodi Montgomery som gör det.

Källa: CNN

Diskussion om artikeln