Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Marcus Grönholm till Ilta-Sanomat: "Jag vill ha Kimi till vårt stall!"

Uppdaterad 08.09.2021 13:02.
Joni Wimans rallycrossbil på banan i Los Angeles.
Bildtext Syns Kimi Räikkönen i VM-serien i rallycross i framtiden?

Härom veckan meddelade Kimi Räikkönen att han avslutar sin karriär i formel 1. Vad som händer sedan är inte klart, men om han är intresserad så finns det en förarplats som väntar på honom i Marcus Grönholms stall i rallycross.

Förra veckan meddelade Kimi Räikkönen att hans karriär i formel 1 är över efter pågående säsong. Hur Räikkönens framtid ter sig är oklar, men om han vill så finns det av allt att döma en ledig plats för honom i Marcus Grönholms stall i rallycross.

Det är tidningen Ilta-Sanomat som har talat med Marcus Grönholm, som skulle ta emot Räikkönen med öppna armar.

– Jag vill ha Kimi till vårt GRX-stall som förare i VM-serien i rallycross, välkommen bara! Jag måste ta kontakt med honom, säger Grönholm till Ilta-Sanomat.

Grönholm säger att rallycross vore en passande gren för formel 1-världsmästaren från 2007.

– I rallycross förenas banracing och rally, som bägge två hört till Kimis stora passioner, säger Grönholm, själv rallyvärldsmästare 2000 och 2002.

Marcus Grönholm.
Bildtext Marcus Grönholm basar för rallycrossteamet GRX.

Grönholm beskriver rallycross som en högst seriös gren, men med lite lugnare premisser än den jäktiga formelvärlden.

– Som rallycrossförare skulle Kimi få pensionera sig i fred. Det är inte lika mycket tävlingar och tester som i F1, utan det skulle nästan räcka med att han körde under tävlingsveckosluten som det finns sju av den här säsongen, säger Grönholm.

Räikkönen körde i VM-serien i rally under åren 2009–2011 då han höll paus från F1-världen. Som bäst var han femma i en VM-deltävling.

Kimi Räikkönen körde VM-serien i rally 2009–2011.
Bildtext Kimi Räikkönen körde i VM-serien i rally under åren 2009–2011.

Men en man i Kimi Räikkönens position har förstås valmöjligheter så det räcker och blir över. Bland annat har Alfa Romeos F1-stall redan nu meddelat att de gärna ser att den 41-årige finländaren fortsätter som rådgivare.