Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Marcus Grönholm till Ilta-Sanomat: "Jag vill ha Kimi till vårt stall!"

Från 2021
Uppdaterad 08.09.2021 13:02.
Joni Wimans rallycrossbil på banan i Los Angeles.
Bildtext Syns Kimi Räikkönen i VM-serien i rallycross i framtiden?
Bild: Red Bull

Härom veckan meddelade Kimi Räikkönen att han avslutar sin karriär i formel 1. Vad som händer sedan är inte klart, men om han är intresserad så finns det en förarplats som väntar på honom i Marcus Grönholms stall i rallycross.

Förra veckan meddelade Kimi Räikkönen att hans karriär i formel 1 är över efter pågående säsong. Hur Räikkönens framtid ter sig är oklar, men om han vill så finns det av allt att döma en ledig plats för honom i Marcus Grönholms stall i rallycross.

Det är tidningen Ilta-Sanomat som har talat med Marcus Grönholm, som skulle ta emot Räikkönen med öppna armar.

– Jag vill ha Kimi till vårt GRX-stall som förare i VM-serien i rallycross, välkommen bara! Jag måste ta kontakt med honom, säger Grönholm till Ilta-Sanomat.

Grönholm säger att rallycross vore en passande gren för formel 1-världsmästaren från 2007.

– I rallycross förenas banracing och rally, som bägge två hört till Kimis stora passioner, säger Grönholm, själv rallyvärldsmästare 2000 och 2002.

Marcus Grönholm.
Bildtext Marcus Grönholm basar för rallycrossteamet GRX.
Bild: Christoffer Westerlund / Yle

Grönholm beskriver rallycross som en högst seriös gren, men med lite lugnare premisser än den jäktiga formelvärlden.

– Som rallycrossförare skulle Kimi få pensionera sig i fred. Det är inte lika mycket tävlingar och tester som i F1, utan det skulle nästan räcka med att han körde under tävlingsveckosluten som det finns sju av den här säsongen, säger Grönholm.

Räikkönen körde i VM-serien i rally under åren 2009–2011 då han höll paus från F1-världen. Som bäst var han femma i en VM-deltävling.

Kimi Räikkönen körde VM-serien i rally 2009–2011.
Bildtext Kimi Räikkönen körde i VM-serien i rally under åren 2009–2011.
Bild: All Over Press

Men en man i Kimi Räikkönens position har förstås valmöjligheter så det räcker och blir över. Bland annat har Alfa Romeos F1-stall redan nu meddelat att de gärna ser att den 41-årige finländaren fortsätter som rådgivare.

Diskussion om artikeln