Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Hoppfullt Sport inleder ligasäsongen – lättade restriktioner möjliggör större publik i ishallen

Man står på läktare i ishall.
Bildtext Tomas Kurtén är vd för Vasa Sport.

Ishockeyligan kör igång igen och på lördag har Vasa Sport första hemmamatchen i ishallen i Vasa. Lagom till det lyfte Regionförvaltningsverket restriktionerna gällande allmänna sammankomster, vilket möjliggör för en lite större publik i i ishallen.

- Det känns bra! Det känns bra att kunna öppna säsongen och det känns bra att vi ska kunna ta in lite mera publik, säger Vasa Sports vd Tomas Kurtén.

Den förra säsongen var speciell på många sätt. Den nya ishallen blev klar under hösten men coronarestriktionerna dämpade effektivt möjligheterna till att ta in någon större publik. Nu är läget lite bättre.

- Helt full kapacitet tar vi inte ännu. Vi hade talat om halva kapaciteten men vi höjer lite på det.

I hallen finns handdesinfektionsmedel utplacerat och Kurtén önskar att publiken bär mask och håller avstånd.

- Hockeyn spelas för fullt och jag hoppas på mycket ljud i hallen, säger Tomas Kurtén.

Inför helgens hemmamatch hoppas Kurtén på mellan 2500 och 3000 personer i publiken.

- September månad i Vasa är ännu lite av en sommarmånad och då vi får en solig helg kan det ju hända att folk far till villan i stället.

TV-sändningar konkurrerar inte direkt

Under fjolåret har en stor del av publiken vant sig vid att följa Sports matcher på tv. Kurtén tror ändå inte att det direkt konkurrerar med att se matchen på ort och ställe.

- Säkert är det många som ser på tv-sändningen också, men jag kan ju hoppas på att sådana som under fjolåret har börjat se på hockey via webben nu blivit så intresserade att de kommer hit på plats.

Försäljningen av säsongskort har legat på samma nivå som ifjol.

- Med den här nya hallen hade vi ju hoppats på att kunna sälja fler säsongskort, men det får vi sannolikt vänta på till nästa säsong.

Kurten säger att man sålt mellan 1200 och 1300 säsongkort.

Och själva spelet då? Tomas Kurtén är ju förstås ingen objektiv bedömare men får ge sin analys inför säsongen.

- Det är en tuff liga med många bra lag, men spelarna själva säger att i fjol tog vi tionde plats i ligan, i år ska vi slå det, säger Kurtén.