Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

HBL: Pohjola-Nordens ex-generalsekreterare Oksanen anklagas för att ha förfalskat underskrifter – styrelseordförande Juhana Vartiainen säger sig vara en av de drabbade

Från 2021
En man med grått hår och glasögon är svängd åt sidan och tittar uppåt mot himlen.
Bildtext Helsingfors borgmästare och Pohjola-Nordens styrelseordförande Juhana Vartiainen säger till HBL att hans signatur förfalskats i fonddokument.
Bild: Sini Järnström / Yle

Helsingfors borgmästare och Pohjola-Nordens styrelseordförande Juhana Vartiainen säger till tidningen Hufvudstadsbladet att tidigare generalsekreterare, brottsmisstänkte, Michael Oksanen har förfalskat hans underskrift i bland annat ett bokslut.

Uppgifterna har inte bekräftats av Oksanens advokat eller av polisen. Vartiainen själv säger till HBL (bakom betalmur) att han bett om att få se ett bokslut för 2019 som han ska ha skrivit under, men han säger att han inte känner igen sin underskrift.

– Jag insåg direkt att det inte var min underteckning. Det fanns detaljer i signaturen som omedelbart avslöjade för mig att signaturen är falsk, säger Vartiainen till tidningen.

Han säger att han också sett ett årsmötesprotokoll från juli 2020 med en underskrift med hans namn, men enligt Vartiainen är det inte han som skrivit under protokollet.

Pohjola-Nordens ledning har tittat på tidigare okända protokoll och uppger att det även finns andra protokoll och underskrifter som förfalskats, enligt HBL. Enligt tidningens uppgifter har flera personers underskrifter förfalskats.

Källa: HBL