Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Cristiano Ronaldo redo för comeback i Manchester United: ”Jag är här för att vinna”

Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo är inte ute efter en semester eller nostalgitripp i Manchester. Uniteds nyförvärv intygar att hungern efter titlar fortfarande är stor. Jag tror att det kommer bli något stort under de kommande tre-fyra åren, säger han.

Tolv år har gått sedan Cristiano Ronaldo senast spelade för Manchester United men på lördag kan hemmapubliken få se honom på planen igen. United tar då emot Newcastle och Ronaldo är redo att dra på sig den röda tröjan igen.

Och det är en taggad Ronaldo som ser fram emot återkomsten. Han är tillbaka i klubben för att uträtta stordåd.

– Det är därför jag är här, jag är inte här på semester. Vi vann stora titlar senast och nu är jag här för att vinna igen.

– Jag är redo och det här är en stor möjlighet för mig, supportrarna och klubben att ta nästa steg. Jag tror att det kommer bli något stort under de kommande tre-fyra åren, säger Ronaldo på klubbens webbplats.

Rooney: Inte samma Ronaldo som senast

Under sin första sejour i United vann klubben bland annat Premier League tre gånger och en titel i Champions League. Med Ronaldo i laget ska United nu bli en titelutmanare på allvar anser Bruno Fernandes.

– Vi är väldigt entusiastiska. Vi vet vad han kan göra och precis som Cristiano fokuserar alla på att vinna. Med honom i laget vet vi att vi kommer ett steg närmare att vinna, säger Fernandes enligt nyhetsbyrån AFP.

United-ikonen Wayne Rooney säger å sin sida att fansen inte ska förvänta sig en likadan Cristiano Ronaldo som då han lämnade klubben 2009.

– Förra gången var han en spelare som sprang mycket och dribblade men nu är han mer en målskytt, säger Rooney enligt Sky Sports.

Rooney tror också att United kommer att ha stor nytta av Ronaldo i många år framöver.

– Han är i fantastisk form och jag skulle inte bli förvånad om han spelar tills han är 40 år, precis som Ryan Giggs, och fortfarande gör mål, säger Rooney.