Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Innebandy- och skidförening bygger discgolfbana i Svartå – Raseborgs stad bidrar med 3 000 euro

Från 2021
En person kastar en frisbee mot korgen.
Bildtext En frisbeegolfbana, eller discgolfbana, ska byggas på Oxberget i Svartå. Den här bilden är från banan i Västerby i Ekenäs.
Bild: Patric Westerlund / Yle

En ny discgolfbana ska på våren stå klar på Oxberget i Svartå.

Det är innebandyföreningen FBC Raseborg Knights som planerar att bygga banan tillsammans med skidföreningen IK Trissan. Raseborgs stad har beslutat att stödja banan med 3 000 euro.

Ursprungligen var det meningen att FBC Raseborg Knights skulle bygga discgolfbanan i anslutning till Påminne slalombacke. Anläggningen ägs av Pojo Sport och där finns också Påminnehallen, som är FBC Raseborg Knights hemmahall.

Raseborgs fritidsnämnd beslöt redan i maj att understöda discgolfbanan i Påminne med 3 000 euro. Men efter det har det blivit klart att banan inte kan byggas där, eftersom den nya cykelparken Påminne bike park har utvidgats och discgolfbanan inte längre ryms i området.

Det här innebär också att kostnaderna för banan har vuxit till 20 000 euro. Banan kommer att byggas med hjälp av understöd, sponsorpengar och talkoarbete. Arbetet ska inledas i höst och ska vara klart våren 2022.

Bildningsnämnden fattade beslut om att stödja discgolfbanan med 3 000 euro på sitt möte 9.9.2021.

Diskussion om artikeln