Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fin start på Akropolisrallyt för Kalle Rovanperä – leder efter fyra specialsträckor

Från 2021
Uppdaterad 10.09.2021 14:28.
Programmet är inte längre tillgängligt
EK3: Rovanperä tykitti MM-rallin kärkipaikalle - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Kalle Rovanperä hade den snabbaste tiden på den tredje specialsträckan i Grekland och tog samtidigt över ledningen i sammandraget. Rovanperä jagas närmast av Ott Tänak och Sebastien Ogier.

Det har gått åtta år sedan ett VM-rally senast kördes i Grekland men nu är det dags igen. Säsongens nionde deltävling avgörs på de utmanade grusvägarna.

Den senaste WRC-segraren i Grekland var Jari-Matti Latvala och kanske kan det bli en ny finländsk triumf den här helgen. Kalle Rovanperä har nämligen fått en bra start på rallyt och leder efter fyra specialsträckor.

Rovanperä var trea på torsdagens första korta specialsträcka och det följde han upp med en fjärde plats på fredagsmorgonen.

På den tredje specialsträckan tog Rovanperä sedan kommandot i rallyt. Han hade den snabbaste tiden och gick upp i totalledning.

– Jag såg hur däcken slets efter dagens första sträcka och visste sedan hur jag skulle köra för att hantera dem. Jag försökte trycka på emellanåt, säger Rovanperä efter tredje specialsträckan.

Finländaren var snabbast även på den fjärde specialsträckan och leder rallyt med 3,8 sekunder före Ott Tänak, och 7,5 sekunder före Sebastien Ogier.

För Rovanperäs stallkamrat Elfyn Evans förstördes rallyt på den tredje specialsträckan. Han fick problem med växellådan i sin Toyota och tappade över två minuter.

– Vi måste se om det går att fixa, säger Evans.

Rallyt i Grekland fortsätter med ytterligare två specialsträckor under fredagen.

Resultat 4/15 specialsträckor:

1. Kalle Rovanperä (Toyota) 40.25,3
2. Ott Tänak (Hyundai) + 3,8
3. Sebastien Ogier (Toyota) + 7,5
4. Dani Sordo (Hyundai) + 23,4
5. Adrien Fourmaux (Ford) + 40,6
6. Gus Greensmith (Ford) + 45,8

Diskussion om artikeln