Hoppa till huvudinnehåll

Barn

Buu-klubben
Yle Watt

Är du BUU-klubbens nya programledare?

Från 2021
BUU-klubbens programledare kikar ut ur ett kioskfönster.
Bildtext Nu söker vi en ny programledare för BUU-klubben!
Bild: Yle/ Christoffer Westerlund

BUU-klubben är Svenska Yles populäraste barnprogram som sänds varje dag. Vi söker dig som tycker att barn är världens viktigaste och vill jobba med och för dom i ett kreativt team.

För många barnfamiljer hör BUU-klubben till vardagsrutinerna. Trots dagens breda utbud på streamade barnprogram finns det många som dimper ner i soffan prick klockan sex för att knäppa på BUU-klubben då det sänds på teve.

BUU-klubbens programledare står framför ett träd.
Bildtext Som BUU-ledare måste man vara beredd att se på världen ur ett annorlunda perspektiv.
Bild: Yle/ Christoffer Westerlund

BUU-ledarna är kändisar för Svenska Yles minsta publik. De dyker upp i rutan varje kväll och talar direkt till BUU-klubbisarna, det vill säga barnen, och inkluderar dem i det som sker i programmet.

Malin i BUU-klubben drar ut tarmar ur en plastrumpa.
Bildtext Jobbet som BUU-ledare är inget nio-till-fem-jobb.
Bild: Yle/ Anki Virkama

Ny programledare sökes

Nu har du chansen att bli en del av teamet då BUU-klubben söker en ny programledare från och med den första december. Om du är en person med kreativt sinne som trivs med barn och med att stå framför kameran så kanske du är personen vi söker!

Buu-klubben vieraili Saamenmaalla
Bildtext Barn + BUU-ledare = sant!
Bild: BUU-klubben / Yle

Detta är inget nio-till-fem-jobb utan ett uppdrag som innebär att du blir ett välbekant ansikte för de finlandssvenska barnen och den rollen behöver du vara bekväm med.

Möjligheternas arbetsplats!

BUU-klubben är för tillfället inne i en förändringsprocess där programmet ska utvecklas - vi behöver också dina idéer för hur BUU-klubben ska se ut i framtiden. Vi jobbar tillsammans som ett kreativt team och här har du möjlighet att förverkliga vilda idéer gällande barnutbudet tillsammans med dina kollegor.

Om du blev intresserad, eller känner någon som kanske är det så kolla in annonsen och skicka in ansökan senast den första oktober!

BUU-klubbens programledare promenerar i en gränd.
Bildtext Välkommen med i vårt team!
Bild: Yle/ Christoffer Westerlund

Diskussion om artikeln