Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stökigt efter att FC Lahti förlorade i Tammerfors – klubbens anhängare misstänks ha misshandlat Ilvesfans

Från 2021
Hörnflagga på Ratina Stadion.
Bildtext Arkivbild.
Bild: Mika Kylmäniemi / All Over Press

En del Lahtissuportrar ska ha haft svårt att smälta lagets förlust i Tammerfors på lördagen. Polisen i Inre Finland misstänker nu att ett flertal FC Lahti-anhängare ska ha misshandlat Ilvesfans efter ligamatchen.

På planen var Ilves bättre än FC Lahti med 1–0 efter att backen Tuomas Ollilas första ligamål i karriären räckt till seger.

Lahti hade med sig en del bortafans på plats på Ratina Stadion i Tammerfors. En del av dem misstänks ha skämt ut sig efter slutsignalen och attackerat Ilvessupportrar utanför stadion.

Kriminalkommissarie Ona Autere bekräftar för Yle Uutiset att man fick in en polisanmälan om misshandel på lördagskvällen. Enligt polisen är förundersökningen ännu i gång, men man har hållit förhör.

Ilta-Sanomat har snackat med en person som säger sig ha blivit misshandlad av motståndaranhängare. Tidningens bild visar hur han fått framtänderna avslagna.

– Jag fick knytnävar i ansiktet från lite varje håll. Som jag förstått så fanns det tre stycken gärningsmän. Jag gjorde en polisanmälan för misshandel, berättar mannen för IS.

Enligt mannen var han den enda i sitt följe som bar på något Ilvesrelaterat – en halsduk. De bad sedan om hjälp av en polispatrull de mötte på, men polisen kunde inte hämta ut Lahtisfans från bussen då "signalementen var ganska svaga".

– Det var helt som att någon av dem (misshandlarna, reds. anm.) talat om någon slags "segersymbol". Att de ville ha halsduken som segersymbol. Fullständigt skrattretande!

En anhängarförening för FC Lahtis ska på sociala medier ha uppmanat de skyldiga att träda fram.

Diskussion om artikeln