Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Columbus hjälptränare ville inte vaccinera sig – Jarmo Kekäläinen gav sparken: "Han kunde inte sköta sitt jobb"

Sylvain Lefebvre står i avbytarbåset.
Bildtext Sylvain Lefebvre (arkivbild).

Sylvain Lefebvre ville inte vaccinera sig mot coronaviruset och det kostar honom nu jobbet som assisterande tränare i Columbus Blue Jackets. NHL-lagets general manager Jarmo Kekäläinen konstaterar att han inte hade några andra alternativ än att sparka den nyanställda tränaren.

Efter runt tio års paus var det meningen att Sylvain Lefebvre åter skulle verka i ett NHL-lags tränarteam.

Columbus general manager Jarmo Kekäläinen värvade Lefebvre från AHL, men nu sparkar finländaren tränaren från klubben före försäsongen ens kommit igång.

Orsaken är att 53-årige Lefebvre inte velat vaccinera sig mot coronaviruset. NHL har uppmanat lagmedlemmarna att vaccinera sig och det är strikta regler som gäller ifall man inte gör det.

– Vi var tvungna att ta det här beslutet, eftersom han inte kunde sköta sitt jobb. Vi behöver en tränare, säger Kekäläinen till The Athletic (bakom betalmur).

– Om man inte är vaccinerad måste man hålla ett avstånd på 12 fot (motsvarar cirka 3,7 meter) till spelarna. Han skulle inte kunna vara i omklädningsrummet, i tränarrummet, på bänken, i flygplanet ... vi behöver en tränare, fortsätter Kekäläinen, som betonar att det var klubben som sparkade Lefebvre – inte tränaren själv som avgick.

Kanadensaren Lefebvre fungerade som assisterande tränare för Colorado mellan 2009 och 2012.

Ny hjälplots är Lefebvres landsman Steve McCarthy, som kommer från Blue Jackets farmarlag Cleveland Monsters. McCarthy har spelat drygt 300 matcher i NHL, men också 32 matcher för TPS i FM-ligan säsongen 2010/11.