Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Längre öppettider för restauranger fram till slutet av oktober

Från 2021
Ölstop på krog
Bildtext Också tiden då man får servera alkohol förlängs med en timme mellan den 16 september och den 31 oktober.
Bild: Janne Lindroos / Yle

Regeringen har beslutat om lindringar i coronarestriktonerna för restauranger i enlighet med de förslag som regeringens ministergrupp för social- och hälsovårdsfrågor presenterade i går.

Öppettiden och den tid då man får servera alkohol förlängs från och med torsdag med en timme jämfört med nuvarande bestämmelser, meddelar Social- och hälsovårdsministeriet.

I Egentliga Finland, Birkaland, Kymmenedalen, Nyland, Södra Karelen, Österbotten och Södra Österbotten får restauranger servera alkohol klockan 07.00–23.00 och hålla öppet 05.00–24.00.

Övriga restriktioner som att alla kunder ska en egen sittplats fortsätter att vara i kraft.

I Egentliga Tavastland, Päijänne-Tavastland, Norra Savolax, Mellersta Österbotten, Norra Österbotten, Kajanaland, Södra Savolax och Satakunta får restauranger servera alkohol klockan 07.00–01.00 och hålla öppet kl. 05.00–02.00.

Också här ska alla kunder fortsättningsvis ha en egen sittplats. Antalet kundplatser är inte begränsat på uteserveringar.

Inga särskilda begränsningar i fråga om antalet kunder eller serverings- och öppettider gäller i landskapen Åland, Mellersta Finland, Lappland och Norra Karelen.

De nya reglerna är i kraft fram till den sista oktober.

Diskussion om artikeln