Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK hittade aldrig spelet i Tammerfors – tappade alla poäng efter Ilves sena mål: "Spelade på deras villkor"

Från 2021
Tung smäll för HIFK – se Ilves sena segermål i 90-årsmatchen - Spela upp på Arenan

SJK är ny tabelltrea i fotbollsligan – HIFK tappade däremot lite mark i bronsstriden. Helsingforslaget hittade inte rätt i Tammerfors. "Vi saknade vårt spel helt och hållet", säger Jani Bäckman till Ruutu.

Grundserien i fotbollsligan närmar sig upploppet och kampen om bronset lär bli en riktigt jämn duell.

Samtidigt som SJK slog jumbon KTP med 1–0 i Kotka och klev upp som ny tabelltrea, åkte HIFK på en blytung smäll i Tammerfors.

Matchen mot Ilves såg ut att sluta mållös, men i slutminuterna forcerade Jean Carlos Blanco in 1–0 med huvudet. Fullträffen gav Ilves, som firade 90 år som klubb i kväll, en skön trepoängare i jakten på en plats i övre slutserien.

För HIFK var kvällen inte lika rolig.

– Det här grämer rejält. Vi lät matchen spelas på deras villkor och vi saknade vårt spel helt och hållet, säger en besviken Jani Bäckman i Ruutus sändning.

Ny match på lördag

Ilves vann skottstatistiken klart i en drabbning som präglades av kamp och duellspel.

– Vi hade inte bollen under kontroll. De slog långt och gick in för att vinna närkamper. Det här blev deras match och de förtjänade segern, säger Bäckman.

På grund av framflyttade matcher är HIFK inne i en tuff period med många matcher. Efter tre spelade matcher på en vecka kommer nästa match mot IFK Mariehamn på lördag.

– Tur att den kommer snabbt, konstaterar Bäckman.

KTP närmare nedflyttning

I kvällens andra match vann SJK efter ett snöpligt mål. Niko Markkula avancerade till höger i straffområdet och skickade in bollen mot första stolpen.

Där blev en KTP-spelare otursgubbe när han styrde in bollen i eget mål. Förlusten betyder att nykomlingens chanser att överleva i ligan minskar ytterligare. Avståndet till säker mark är fortfarande nio poäng.

SJK är däremot ny tabelltrea när tre omgångar återstår i grundserien.

De färska resultaten innebär att SJK har 33 poäng, Inter 32 poäng och HIFK 29 poäng. Helsingforslaget har en match i handen.

Videobilder från Ruutu.

Fotbollsligan

Ilves–HIFK 1–0 (0–0)
86' Jean Carlos Blanco 1–0

KTP–SJK 0–1 (0–0)
58' Niko Markkula 0–1

Diskussion om artikeln