Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lagkamraterna förvånades över Jesperi Kotkaniemis klubbyte – Carolinas drag gav ändå ligan synlighet: ”Alla talade om det under en hel vecka”

Jesperi Kotkaniemi jublar tillsammans med lagkamrater

Montreal tappade Jesperi Kotkaniemi då man inte matchade Carolinas kontraktserbjudande. Nu väntar en ny tid utan drafttrean från 2018 i truppen. Det är synd men vi måste gå vidare, säger Tyler Toffoli.

En ny NHL-säsong närmar sig med stormsteg. För Montreal Canadiens startar nykomlingarnas träningsläger i dag och om en vecka drar det igång på allvar för resten av truppen.

När spelarna samlas finns det en märkbar skillnad jämfört med tidigare. Jesperi Kotkaniemi är inte kvar i truppen.

Finländaren nappade på ett erbjudande från Carolina Hurricanes och Montreal valde att släppa iväg Kotkaniemi. Hela historien kring Kotkaniemis offer sheet har förvånat lagkamraterna.

– Hela situationen var konstig men det är som det är och man tackar inte nej till sex miljoner dollar. Det är synd men vi måste gå vidare, säger Tyler Toffoli enligt CBC.

Nick Suzuki är inne på samma linje och trodde att han och Kotkaniemi skulle utgöra hörnstenarna för Montreal under många år framöver.

– Jag gissar att det här så här verksamheten fungerar. Det är många kuggar som flyttas runt och det är svårt att hålla ihop ett lag under en lång period. Det var tråkigt att se honom lämna, säger han.

Nick Suzuki i bakgrunden, Jesperi Kotkaniemi i förgrunden.
Bildtext Nick Suzuki och Jesperi Kotkaniemi.

Mycket snack om kontraktserbjudandet

Carolina gav igen för gammal ost då Montreal försökte värva Sebastian Aho för några år sedan. Man kryddade dessutom Kotkaniemis kontraktserbjudande med bonus på 20 dollar (samma som Ahos spelnummer).

Trots att Toffoli tappade en lagkamrat så ger han ett erkännande åt Carolina för hur man gjorde ligan och sporten synlig under sommaren.

– Det här uppmärksammades av människor som inte följer ishockey och gör att sporten växer. Alla talade om det under en hel vecka, säger han.

För Montreals del inleds grundserien den 13 oktober med match mot Toronto. Åtta dagar senare möter man Kotkaniemi och Carolina på hemmaplan.

– Det kommer att bli roligt att spela mot honom, säger Suzuki.